Atrasts dīvains radījums ar sešdesmit acīm

publicitātes foto
publicitātes foto

Britu biologi burtiski sev zem kājām dubļos atklājuši pavisam jaunu plakantārpu sugu, kas tiek uzskatīta par visvecāko dzīvo radību uz planētas. Šis bezmugurkaulnieks ir 12 milimetrus garš, un uz viņa ķermeņa izvietotas sešdesmit acis.

Kā vēsta resurss The Daily Mail, dīvainais tārps atrasts netālu no Kembridžas, un par tā pirmatklājēju kļuvis fonda Wildlife Trust for Bedfordshire, Cambridgeshire and Northamptonshire izpilddirektors Braiens Everšams.

Biologu īpaši pārsteigusi tārpa atrašanas vieta, jo šis reģions neoficiāli tiek dēvēts par "visizpētītāko vietu uz Zemeslodes". Tāpat zinātnieki uzsver, ka šis tārps radikāli atšķiras no saviem "tuvākajiem radiniekiem", kas mīt Ziemeļīrijā - Kontikia andersoni.

Savukārt bezmugurkaulnieku eksperts, Natural History Museum zinātniskais līdzstrādnieks Hjū Džonss medijiem pastāstījis, ka šis tārps ir pilnīgi jaunas, nekur iepriekš neaprakstītas tārpu sugas pārstāvis. Kaut kas līdzīgs šī gada aprīlī reģistrēts Nīderlandē, taču - tikai līdzīgs.

Tā kā britu salas zinātnieku vidū floras un faunas ziņā tiek uzskatītas par ārkārtīgi labi izpētītām, jaunais atradums ekspertu vidū izraisījis nopietnu satraukumu.

"Ir ļoti neparasti Lielbritānijā sastapt ko tādu, kas iepriekš nav reģistrēts. Jaunzēlandē, kur klimats ir līdzīgs kā Britānijā, tas nebūtu nekas dīvains, bet tepat pie Kembridžas - tas ir ļoti, ļoti dīvaini," tārpa atrašanu komentējis Everšams.
 


Написать комментарий