Daugavpils politiskās partijas ziedojumus pirms vēlēšanām pagaidām nesaņem

foto lu.lv
foto lu.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija liecina, ka ziedojumu kopējās vērtības ziņā septembrī par līderi kļuvis „Saskaņas centrs”, kas ziedojumos saņēmis 26 800 latus. Savukārt augustā visvairāk ziedojumu bija saņēmusi apvienība „Vienotība” – 21 824 latus. Tieši šīs divas apvienības saņem ziedotāju lielākas summas. Trešajā vietā ierindojusies Zaļo un Zemnieku savienība, kas septembrī ziedojumos saņēmusi 1 935 latus.

Portāls Gorod.lv jau ir ziņojis, ka Daugavpilī un Latgalē tika izveidotas dažas reģionālās partijas, kuras pagaidām nav saņēmušas ziedojumus. Saskaņā ar KNAB informāciju, arī pēdējo mēnešu laikā Daugavpils partijas ziedojumus nesaņēma.

Bez līdzekļiem, kas noderētu turpmākajā darbībā, palikusi „Attīstības partija”, kuru vēl nesen vadīja Daugavpils pilsētas priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kā arī vicemēra Līvijas Jankovskas „Mūsu partija”. Ziedojumus nesaņēma arī Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas „Daugavpils noada partija” un bijušā Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša nesen reģistrētā “Latgales partija”.

No pēdējiem ziedojumiem, kuras saņēma vietējās partijas var minēt summu 500 latu apmērā, kuru 2009.gadā reģistrētajai partijai “Daugavpils atdzimšana” šī gada 11.jūnijā pārskaitīja Aleksejs Beinārs.


Написать комментарий