Dienvidkorejā atrasti dzīvi moluski, kurus uzskatīja par izzudušiem pirms 40 miljoniem gadu

foto scienceblog.cancerresearchuk.org
foto scienceblog.cancerresearchuk.org

Kādā alā Dienvidkorejā zinātnieki atraduši dzīvus moluskus, kurus uzskatīja par izmirušiem pirms aptuveni 40 miljoniem gadu. Par to, atsaucoties uz Nacionālo Bioloģisko resursu institūtu, vēsta vietējie mediji.

Moluski atrasti kādā alā zem Uldžinas pilsētas Kjonsanpukto provincē, par vietējo mediju ziņoto vēsta aģentūra ”Itar-Tass”. Institūta pētnieki apstiprina, ka alā atrasti dzīvi ”frambogitere” eksemplāri, kas pieder pie vēžveidīgo kategorijas. Par atklājumu zinātnieki paziņojuši žurnāla ”The Journal of Micropalaeontology” interneta versijā.

Iepriekš šie vēžveidīgie atrasti tikai pārakmeņojušies un datēti kā 40 īdz 135 miljonus gadus seni. Tie ir aptuveni milimetru gari ar čaulu aizsargāti organismi. To klātbūtne ģeoloģiskajā materiālā var liecināt par naftas un dabasgāzes ieguves vietām reģionā.

Sīko dzīvnieciņu jau pirms desmit gadiem Dienvidkorejas alā atklāja vietējā ekoloģijas muzeja vadītājs Čois Joņ Giņs, kurš nenojauta, cik nozīmīgs ir šis atklājums.

Tegu Universitātes pētnieki, konsultējoties ar speciālistiem no Lielbritānijas, ir apstiprinājuši, ka atrastie ir senā moluska mūsdienu eksemplāri. ”Pagājušajā gadā es apmeklēju alu, kurā tika atrasts molusks, un savācu vēl 30 paraugus,” norāda profesors Čan Čhon Jons. Pavisam alā esot aptuveni 65 000 molusku, no kuriem dzīvi ir 13 000.


Написать комментарий