Sprādzienā ievainotais Sīrijas iekšlietu ministrs pārvests uz Libānu

foto allvoices.com
foto allvoices.com

Sīrijas iekšlietu ministrs, kurš pagājušajā nedēļā ievainots uzbrukumā ministrijas ēkai Damaskā, ir pārvests ārstēties uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ministrs Muhameds Šārs acīmredzot ievainots sprādzienos pie Iekšlietu ministrijas ēkas pagājušajā trešdienā, ziņo BBC. Valsts televīzija sprādziena dienā gan ziņoja, ka ministrs un citas augstas amatpersonas nav cietušas. Tāpat nav zināma precīza informācija par ministra ievainojumiem, bet tiek pieļauts, ka tie nav pārāk smagi.

"Ministrs 7:30 no rīta ieradās Beirūtas lidostā un tad tika pārvests uz Amerikāņu Universitātes slimnīcu," aģentūrai AFP pastāstīja kāds vārdā nenosaukts Libānas ministrs. "Viņa stāvoklis ir stabils un viņš spēja runāt ar cilvēkiem, kas viņu sagaidīja lidostā. Es nezinu, cik ilgi viņš šeit paliks," aģentūra citē avotu.

Daži avoti liecina, ka ministram ir nopietni muguras ievainojumi, bet citi, ka Šārs ievainots plecā un vēderā.

Nav zināms, kāpēc ministrs pārvests uz kaimiņvalsti, norāda BBC. Damaskā joprojām ir funkcionējošas slimnīcas, lai gan tās ir pārpildītas. Pilsētas galvenajā ārstniecības iestādē ik dienu ierodoties aptuveni 100 jaunu pacientu.

12. decembrī notikušajos sprādzienos pie ministrijas Damaskā gāja bojā vairāki cilvēki, bet aptuveni 50 ievainoti, ziņoja "Sky News".

Smagas cīņas galvaspilsētas apkārtnē turpinās. Valdības spēki izmantojuši aviāciju un artilēriju nemiernieku pozīciju apkarošanai pilsētas nomalēs. Kaujiniekiem izdevies ieņemt palestīniešu bēgļu apmetnes Damaskas dienvidu nomalē.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļās bruņotajiem opozīcijas kaujiniekiem ir izdevies gūt būtiskus panākumus cīņā pret režīma spēkiem. Ir sagrābtas vairākas armijas bāzes, bet kaujas notiek arī galvaspilsētas Damaskas apkārtnē. Sadursmju dēļ tika slēgta pilsētas starptautiskā lidosta.

Sīrijas konflikts turpinās kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" ziņām, konfliktā bojā gājuši ir vairāk nekā 40 000 cilvēku.

Kopš sacelšanās sākuma ANO Drošības padome ir mēģinājusi atrast veidus, kā atrisināt konfliktu. Tomēr pieņemt stingras sankcijas pret Asada režīmu Drošības padomei tā arī nav izdevies, jo jau trīs reizes ANO rezolūcijasSīrijas jautājumos bloķēja Krievija un Ķīna. Pēc sava piedāvātā miera plāna izgāšanās, kurš paredzēja vardarbības pārtraukšanu un sarunu sākšanu starp opozīciju un valdību, savu amatu pameta  ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijas jautājumos Kofi Annans.


Написать комментарий