Rinkevičs: Amatpersonām nav ko darīt 9.maija un 16.marta pasākumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem, kuri svin 9.maiju un 16.martu, ir tiesības to brīvi darīt. Taču intervijā radio Baltkom ministrs aicināja valsts iestāžu pārstāvju ignorēt šiem datumiem veltītos pasākumus.

"Valsts vēsturē ir noteikti notikumi un datumi, kuri ir neviennozīmīgi. Tas, kā tika formēts leģions, nav vienkārši izstāstāms. Un cilvēki, kuri vēlas svinēt 16.martu un 9.maiju, dienas, kuras sabiedrībā vērtē neviennozīmīgi, var brīvi to darīt. Taču valsts iestādēm un amatpersonām šādos pasākumos nav ko darīt," uzsvēra ministrs.

Rinkevičs uzskata, ka abus šo datumus politiķi bieži izmanto savas popularitātes celšanai. "Es aicinātu mazliet pieklusināt retoriku par abiem šiem datumiem," piebilda ministrs.

Pēc viņa teiktā, pagājušais gads attiecībās ar Krieviju nebija vienkāršs. Tajā pat laikā politiķis acināja nevērtēt situāciju tikai melnbaltos toņos un uzsvēra labo ekonomiskās sadarbības attīstības dinamiku.

"Pirmkārt, bija ļoti augsts negatīvās retorikas līmenis, taču dalīt kaut ko melnā un baltā krāsā nav nepieciešams. Mums ir laba ekonomisko attiecību attīstības dinamika un sadarbība Afganistānas jautājumos: tas ir gan tranzītceļš, gan arī operācijas pret narkotiku tirgoņiem NATO un Krievijas sadarbības ietvaros. Šai bildei ir daudz krāsu, taču 2013.gadā es vēlētos ieraudzīt vairāk pozitīvu lietu," paziņoja Rinkevičs.


Написать комментарий