Tirdzniecības un rūpniecības kameras vpriekšsēdētāju interesē sadarbības un Daugavpils lidostas izveides jautājumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 30.aprīlī, Daugavpils pilsētas domi apmeklēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un valdes loceklis Andris Vanags.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, tikšanās iniciators bijis pats valdes priekšsēdētājs, kurš vēlējās iepazīties un aprunāties ar pilsētas vadību, uzdot viņu interesējušos jautājumus un saņemt atbildes. „Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāve Daugavpilī ne reizi nav tikusies ar pilsētas Domes priekšsēdētāju, kas, manuprāt, ir liels mīnuss. Īpaši ņemot vērā, ka pēdējo divu gadu laikā uzņēmējdarbība ir viens no pilsētas prioritārajiem virzieniem un šobrīd Daugavpils ir to pilsētu topā, kuras piesaista investorus. Labi, ka šī tikšanās notika, esam atvērti sadarbībai, vēlamies palīdzēt mūsu uzņēmējiem attīstīties un virzīties uz priekšu”,  pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji paskaidroja, ka viņu vizītes mērķis ir ciešāka sadarbība ar visām nodaļām, kas atrodas dažādos valsts reģionos. 

Pēc tradicionālas prezentācijas par iespēju pilsētu viesi uzdeva pašvaldības pārstāvjiem vairākus jautājumus. Viņus interesēja pilotprojekts, kura ietvaros tiks izveidota industriālā zona 4,5 ha platībā. Pēc Ž.Kulakovas vārdiem, ja projekts būs veiksmīgi īstenots, tas piesaistīs papildfinansējumu arī no citām Latvijas pašvaldībām.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjus interesēja arī Daugavpils lidostas izveides perspektīvas, kuru pašvaldība pozicionē kā galveno investīciju objektu. Domes priekšsēdētāja paziņoja par projektiem, kuri diemžēl neguva Eirokomisijas un valsts atbalstu un pastāstīja, ka lidosta varētu kļūt par mūsu pilsētas un visa reģiona lielisku attīstības iespēju. Tieši tādēļ pašvaldība nolēma piesaistīt lidostas izveidei privātinvestorus.

Tikšanās gaitā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja apsprieda problēmas, kas ir saistītas ar darbaspēku, sadarbību ar uzņēmējiem, iedzīvotāju informēšanu par eiro ieviešanu, kopīgo semināru un forumu rīkošanu ar Latgales, Vidzemes un Kurzemes pilsētu pārstāvju piedalīšanos. Viesi ieteica pašvaldībai aktīvāk strādāt ar informāciju, iesaistīt dažādos pasākumos vietējos uzņēmējus, biežāk aicināt ciemos citu reģionu uzņēmējdarbības pārstāvjus un dalīties pieredzē.

Jāatzīmē, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu apvienība, kura, balstoties uz tirdzniecības un rūpniecības kameru darbības pasaules praksi, veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus.


Написать комментарий