Sirmgalve atdod viltus policistiem 4000 dolāru

foto: www.delfi.lv
foto: delfi.lv

Jūrmalā bez četriem tūkstošiem dolāru palikusi kāda pensionāre, pie kuras paviesojušies krāpnieki. Krāpnieki šoreiz izmantojuši pavisam jaunu metodi, lai tiktu pie sirmās māmuļas īpašuma. Kā krāpniekiem izdevies pārliecināt sievieti atdot zārka naudu?

Kad pie Gaļinas kundzes durvīm atskanēja dobjš klauvējiens, sirmā kundze pat iedomāties nevarēja, ka pie viņas ieradušies krāpnieki. Viņa paskatījusies durvju actiņā, ieraudzījusi divus vīriešus, kuri uzdevušies par policistiem. Gaļina atvērusi durvis, un abi ciemiņi nekautrējoties kāpuši pāri slieksnim.

Viltus policijas stāsts: dēls notriecis cilvēku.

Ar stāstu, ka Gaļinas dēls ar savu auto notriecis cilvēku, viltus likumsargi centušies izspiest no pensionāres ietaupījumus.
«Policija taču – domāju, ka godīgi cilvēki. Nu un atvēru viņiem durvis. Kā viņi uzzināja, ka man ir dēls, nav ne jausmas. Dēla kā reiz nebija mājās – viņš kuģo pa jūru.

Viņi pateica, ka uz gājēju pārejas viņš ir notriecis cilvēku, kurš savainojis mugurkaulu un salauzis kāju.

Viņam draud cietumsods līdz trim gadiem,» ar šausmām atceras sirmgalve. 

Kā krāpnieki uzzinājuši par naudu?
Pensionāre šobrīd ir nesaprašanā, vai krāpnieki viņai sekojuši vai arī kā citādi uzzinājuši, ka mājās ir nauda. Jebkurā gadījumā Gaļinas kundze neuzskata, ka notikušais ir nejaušība un krāpnieki klauvējuši pie durvīm,  tā sakot, uz dullo.
«Nevienam no mums tā īpaši naudas nemaz nav –

krājām visu mūžu, lai samaksātu par dzīvokli.

Ja jau dēls iet jūrā, viņi mūs laikam uzskata par ļoti bagātiem,» secina vecmāmiņa.
 

Izrunājieties ar vecāko paaudzi un atstājiet telefona numurus

Diemžēl par notikušo daļēja atbildība jāuzņemas arī pensionāres tuviniekiem, kuri nebija radiniecei atstājuši nevienu numuru, kur zvanīt ārkārtas gadījumos. Dēls jūrā – viņu sazvanīt nebija iespējams, vedeklas telefona numura gluži vienkārši vecmammai nebija. Diemžēl īsto policistu tālruni, 110, - 78 gadus vecā māmuļa vienkārši neatcerējās.

«Galvenais, ka man nebija neviena telefona numura. Es varēju viņus ieslēgt un izsaukt īstos policistus. Man nebija neviena telefona, nebija uz kurieni zvanīt. Tagad vedekla iedeva savu mobilā tālruņa numuru,» sūdzas Gaļina.

Aicinām visus Latvijas iedzīvotājus uzmanīties no šāda veida krāpniekiem, kas līdz šim pasakas par avārijā iekļuvušiem tuviniekiem stāstīja telefoniski un tikai tad brauca pēc naudas. Nu jau viltvārži klauvē tieši pie durvīm.

Aprunājieties ar vecākajiem savas ģimenes locekļiem par šo situāciju

un vienmēr atstājiet viņiem vismaz vienu telefona numuru, pa kuru piezvanot būs iespējams saņemt palīdzību un skaidras atbildes.


Написать комментарий