Rēzeknē pieredzes apmaiņā viesojās Vidzemes pašvaldību delegācijas

foto: M.Upeniece
foto: M.Upeniece

Oktobra pēdējās un novembra pirmajās dienās Rēzeknē pieredzes apmaiņā ciemojās vairāku Vidzemes pašvaldību delegācijas un iepazina pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” struktūru un darbību, Rēzeknes kultūras dzīves aktualitātes un pilsētas pēdējo gadu pārvērtības, kā arī diskutēja ar kolēģiem un dalījās pieredzē par dažādām sadarbības iespējām.

Nedēļas laikā Rēzeknē viesojās Ķeguma, Siguldas un Cēsu pašvaldības pārstāvju grupas, Jūrmalas Sabiedriskā padome, Olaines novada pašvaldības un pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, kopā vairāk kā 200 viesi. Delegāciju viesi tikās ar pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” iestāžu darbiniekiem, iepazina gan šī brīža, gan nākamajā gadā ieplānotās kultūras aktivitātes un diskutēja par Rēzeknes un ciemiņu pārstāvēto pašvaldību realizētajiem projektiem, nevalstisko organizāciju un sabiedrības iesaistīšanas iespējām pilsētai nozīmīgu jautājumu risināšanā.

Delegāciju viesi iepazina Rēzeknes vēstures un Latgales keramikas ekspozīcijas Latgales Kultūrvēstures muzejā un labprāt iesaistījās radošajā nodarbībā, iejūtoties senās skolas solā un izmēģinot rakstīt ar spalvu un tinti. Pēc tam delegāciju grupas apskatīja Rēzeknes pilskalnu un ARPC „Zeimuļs”, iepazīstot bērnu un jauniešu neformālās izglītības iespējas, un priecājās par moderno ēku un mūsdienīgo nodarbību telpu aprīkojumu.

Ekskursijas noslēdzās Latgales vēstniecībā GORS, kur viesiem bija iespēja apskatīt gan mēģinājumu un ģērbtuvju telpas, gan labāko akustisko koncertzāli, par ko bija patiesi saviļņoti un ar interesi klausījās par daudzveidīgajām zāles pārveidošanas iespējām un plānoto pasākumu realizēšanu.

Pirms došanās mājup, visu pašvaldību delegācijas atzina, ka Rēzekne ir ļoti pozitīvi mainījusies un aicināja arī rēzekniešus doties ciemos, lai iepazītu viņu pilsētās realizētās pārmaiņas, apliecinot, ka savstarpēji iegūtā pieredze dod jaunus impulsus idejām un sadarbībai.



Написать комментарий