Motorola tiks pārdota datoru ražotājam Lenovo

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Google paziņojis, ka pārdos datoru ražotājam Lenovo viedtālruņu ražošanas daļu no sev piederošā uzņēmuma Motorola par 2,9 miljardiem ASV dolāru (2 miljardiem eiro), kaut arī uzņēmums 2012.gadā iegādāts par ievērojami lielāku summu.

Ar šo darījumu Google atbrīvosies no finanšu nastas, kas plecos uzcelta pirms diviem gadiem, iegādājoties Motorola Mobility par 12,4 miljardiem dolāru (8,7 miljardiem eiro).

Interneta uzņēmuma paspārnē Motorola ir cietusi zaudējumus divu miljardu dolāru apmērā un samazinājusi darbinieku skaitu no 20 000 līdz 3 800.

Raidorganizācija ABC vērtē, ka Ķīnas uzņēmums Lenovo Group gatavojas ievērojami paplašināties. Jau šobrīd būdams pasaulē vadošais personālo datoru ražotājs, Lenovo nolēmis vairāk pievērsties viedtālruņu ražošanai, jo arvien vairāk cilvēku sērfošanai internetā izvēlas viedtālruņus ne portatīvos vai stacionāros datorus.

Turklāt Lenovo šis ir jau otrais lielais darījums 2014.gadā. Pagājušajā nedēļā uzņēmums paziņoja, ka pārpirks būtisku daļu no korporācijas IBM datorserveru struktūras par 2,3 miljardiem ASV dolāru (1,6 miljardiem eiro).


Темы: , , , , ,
Написать комментарий