Konflikti ir novājinājuši KNAB, uzskata ģenerālprokurors

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Ieilgušie strīdi ir novājinājuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) trešdien Latvijas Radio atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers stāstīja, ka biroja iesniegtie dati liecina par darba uzlabojumiem, taču tos komentējot ģenerālprokurors lietoja savu iecienīto teicienu: "Ir meli, lieli meli un statistika". "Viņi man ir iesnieguši datus, ka izmeklēšanas rādītāji ir uzlabojušies, pērn viņi ir izmeklējuši pa trim lietām vairāk nekā 2012.gadā. Bet, ja tās ir neliela mēroga lietas, tad tas mani kategoriski neapmierina," radio sacīja Kalnmeiers.

Viņš sacīja, ka KNAB joprojām ir lietas, kuras izmeklē gadus, bet tā saucamās "mazās" lietas – vien pāris mēnešus. Kalnmeiers sacīja, ka vidējais aritmētiskais rādītājs salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem ir uzlabojies, tomēr kopējā darba kvalitāte nē.

Jautāts, kas ir vājināšanās iemelsi, Kalnmeiers sacīja, ka vairāku apstākļu kopums, arī darbinieku trūkums. Šobrīd KNAB ir vakantas trīs vietas, tostarp atlaistās Jutas Strīķes krēsls, kas, ņemot vērā kopējo izmeklētāju skaitu birojā, ir ļoti daudz. Tas palielina slodzi uz pārējiem izmeklētājiem un pieaug risks darba kvalitātes sarukšanai.

Kalnmeiers sacīja, ka cer uz situācijas uzlabošanos KNAB, jo "vieta tukša nepaliks".

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka vietnieka vakantais amats birojā radies, jo no vietnieka amata ar trešo reizi tika atbrīvota ilggadēja biroja darbiniece Juta Strīķe, kura tagad konfliktu par darba tiesiskajām attiecībām risina tiesas ceļā.

Konflikts KNAB ilgst jau ilgāku laiku, kad Strīķi no amata Streļčenoks atlaida vairākas reizes.


Написать комментарий