Google lasa Tavus epastus, lai zinātu, ko Tev piedāvāt

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Interneta milzis Google 15.aprīlī saviem pakalpojumu lietošanas noteikumiem pievienojis tekstu, kur atzīst, ka datorprogrammas analizē Gmail lietotāju personīgās e-pasta vēstules.

Papildinājums iekļauts noteikumu angļu valodas versijā un, visticamāk, ir saistīts ar tiesvedību Amerikas Savienotajās Valstīs par iespējamiem likumpārkāpumiem saistībā ar nelikumīgu informācijas ieguvi, ziņo ArsTechnica.

Uzņēmuma prakse iepazīties ar lietotāju vēstuļu saturu netieši atzīta arī Gmail konfidencialitātes noteikumu latviešu valodas versijā:

«Informāciju, kuru apkopojam no visiem saviem pakalpojumiem, mēs izmantojam, lai tos nodrošinātu, uzturētu, aizsargātu un uzlabotu, lai izstrādātu jaunus pakalpojumus un aizsargātu uzņēmumu Google un mūsu lietotājus. Šī informācija tiek arī izmantota, lai piedāvātu jums personalizētu saturu, piemēram, nodrošinātu jums atbilstošākus meklēšanas rezultātus un reklāmas.»

BNN jau vēstīja, ka ASV 2013.gadā desmit personas iesniedza civilprasību pret Google, norādot, ka uzņēmums pārkāpj personas datu aizsardzības tiesību normas un piesavinās personīgo īpašumu, skenējot Gmail kontus.

Prasības iesniedzēji uzskata, ka Google to dara, lai uzzinātu, kādas reklāmas rādīt internetā.

«Šis uzņēmums katru dienu izlasa katru nosūtīto e-pastu, un ar vārdu «lasa» es domāju skatīšanos uz katru [uzrakstīto] vārdu, lai saprastu tā nozīmi,» sacījis prasības virzītājs advokāts Šons Romels (Sean Rommel).


Написать комментарий