Pusaudzis no Brazīlijas uzstāda SMS ātrrakstīšanas rekordu

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

Precīza formulējuma nav, kāpēc daudzi normālas telefonsarunas vietā izvēlas tālruņa bakstīšanu ar pirkstu un SMS sūtīšanu. Tomēr tāda parādība ir novērojama.

Aizvadītajā mēnesī Ņujorkā notika pasaules čempionāts īsziņu rakstīšanā. Visiem dalībniekiem bija viens un tas pats uzdevums – pēc iespējas ātrāk nosūtīt SMS ar konkrētu tekstu angļu valodā. Jāsaka, ka teksts nebūt nebija no vieglajiem, jo sastāvēja no daudziem svešvārdiem. Lūk šis bija jāiekļauj nosūtītajā īsziņā: “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”.

16 gadus vecs pusaudzis no Brazīlijas uzdevumu paveica 18, 19 sekundēs. Tādejādi Marsels Fernandezs ne tikai kļuva par sacensību uzvarētāju, bet pārspēja līdzšinējo pasaules rekordu 18,44 sekundes. Rekords uzstādīts ar gluži parastu Samsung Galaxy S5 un virtuālo klaviatūru Fleksy Keyboard.

Pēc sacensībām puisis atzinās, ka šādu meistarību apguvis saplīsuša datora dēļ. Tā kā nav bijis naudas jauna datora iegādei, Fernandezs sācis aktīvi izmantot viedtālruni visām dzīves vajadzībām.
Pagājušajā ceturtdienā Marsels oficiāli tika iekļauts Ginesa rekordu grāmatā.


Написать комментарий