Google apsteidz Apple un kļūst par pasaules vērtīgāko zīmolu

foto: Google
foto: Google

ASV interneta gigants "Google" apsteidzis informācijas tehnoloģiju uzņēmumu "Apple Inc." un kļuvis par pasaulē vērtīgāko zīmolu, ziņo LETA-AFP.

Kā liecina tirgus izpētes kompānijas "Millward Brown" apkopotā informācija, "Google" zīmola vērtība gada laikā pieaugusi par 40% un sasniegusi 158,84 miljardus dolāru (115 miljardus eiro), norāda "Millward Brown", kas izveidojusi 100 pasaules vērtīgāko zīmolu reitingu.

Savukārt "Apple", kas 100 pasaules vērtīgāko zīmolu reitingā pirmo vietu bija ieņēmis iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas, piedzīvojis zīmola vērtības kritumu par 20% - līdz 147,88 miljardiem dolāru.

"Millward Brown", norāda, ka šī reitinga pirmajās desmit vietās dominē ASV uzņēmumi. Trešajā vietā ierindojies ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas "International Business Machines Corp." (IBM) zīmols, kuram seko "Microsoft", "McDonald's" un "Coca-Cola".

Tikmēr franču modes nams "Louis Vuitton" kopumā ierindojies 30.pozīcijā, taču tas atzīts par pasaulē vērtīgāko luksusa zīmolu, tā vērtībai veidojot vairāk nekā 25 miljardus dolāru.


Написать комментарий