Google neprofesionālisms liek bankrotēt slavenam restorānam

foto: newmoney.gr
foto: newmoney.gr

Kur gan palikuši labie laiki, kad ceļu meklējām ar salokāmu karti, bet uzņēmumu koordinātes ar telefongrāmatu palīdzību. Toreiz neviens hakeris nevarēja nodarīt neko ļaunu.

Google Maps paviršais algoritms pazudinājis kādu ļoti slavenu Vašingtonas restorānu Serbian Crown, kuru vadījis talantīgs pavārs Renē Bertanjē. Nogaršot izcilus franču un krievu virtuves šedevrus šeit brīvdienās un nedēļas nogalēs plūda apmeklētāju straumes un bija grūti pat laicīgi rezervēt brīvu galdiņu. Restorāns Serbian Crown darbojās ilgāk kā 40 gadus un droši vien turpinātu savu rūpalu bez bēdas, ja vien ne Google Maps serviss.

Bertanjē kungs pamanīja, ka brīvdienās, kad parasti klientu bijis visvairāk, viņa restorānu sāk apmeklēt arvien mazāk grdēžu, līdz apmeklējums kritās pat par 75 procentiem. Un tikai pēc kāda laika restorāna īpašniekam izdevās noskaidrot, ka vainīgs ir Google Map serviss, kur kļūdaini paziņots, ka viņa restorāns brīvdienās nedarbojas.
Vispirms Renē Bertanjē vērsies pie Google ar lūgumu novērst šo nebūšanu, taču nekādas reakcijas nesekoja. Tad restorāna īpašnieks vērsās tiesā, taču milzīgā Google juristu armija ātri vien paziņojusi, ka šāda prasība ir smieklīga un cerību pavāram nav nekādu.
Eksperti zina stāstīt, ka Google izraudzītā servisa algoritma metode esot pavirša un jebkurš censoņa ar nelielām priekšzināšanām programmēšanā varot tajā mainīt, papildināt vai dzēst ierakstus uz nebēdu. Ar šādu problēmu saskāries ne viens vien uzņēmējs, bet Google attieksmi pret lietām tas neesot mainījis.


Написать комментарий