“Facebook” šefs, pelnot 1 dolāru gadā, sakrājis 33,3 miljardus

foto: newsprolife.com.ua
foto: newsprolife.com.ua

Ak, šie pieticīgie tehnoloģiju karaļi! Gan "Facebook" Marks Cukerbergs, gan "Google" Larijs Peidžs un Sergejs Brina oficiāli algā saņem tikai vienu dolāru gadā! Un mēs vēl sūdzamies...

Aploksnēs, protams, gados jaunie uzņēmēji algas nesaņem. Viņiem nav šādas vajadzības, jo ir taču savu kompāniju īpašnieki vai vismaz līdzīpašnieki.

Sakot paldies Feisbuka šā gada otrā ceturkšņa finanšu atskaitēm, trīsdesmit gadus vecais sociālā tīkla līderis Marks Cukerbergs kļuvis par sešpadsmito bagātāko cilvēku pasaulē. Ar saviem 33,3 miljardiem viņš pamanījies apsteigt Google bosus Lariju Peidžu par 100 miljoniem un Sergeju Brinu par 400 miljoniem.

Cukerberga kungs gājis vēl tālāk un apsteidzis arī "Amazon" dibinātāju Džefu Bezosu.

Šobrīd "Facebook" viena akcija maksā 74,98 ASV dolārus. Gada laikā akciju cena augusi par 183 procentiem. Tas droši vien tāpēc, ka finanšu apskatā redzama sociālā tīkla peļņas divkārša palielināšanās. Kurš gan negrib saņemt dividendes?

Finanšu analītiķi aprēķinājuši, ka, ja "Facebook" akciju cena turpinās augt līdzšinējā tempā, tad tās varētu sasniegt 200 dolāru cenu par vienu akciju. Savukārt tas nozīmē, ka Marks Cukerbergs var kļūt par bagātāko cilvēku uz planētas Zeme, atstājot paēnī pat Bilu Geitsu ar viņa 84,7 miljardiem!


Написать комментарий