Politika

Raidījums: KNAB arodbiedrība lūgusi premjeri aizstāvēt Strīķi 2 02.08.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) arodbiedrība nosūtījusi lūgumu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai atcelt biroja priekšnieka rīkojumu par Jutas Strīķes pazemināšanu amatā. 

Partijas "Latvijas krievu savienība" saraksta līderis ir Daugavpils domes deputāts 02.08.2014

1. augustā savu deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniedza arī partija „Latvijas krievu savienība”.

Deputāts Latkovskis par Strīķes pazemināšanu amatā: Tas ir noziegums pret valsti 02.08.2014

"Tas ir noziegums pret valsti, neizmantot resursus, kuri ir pieejami," Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietnieces Jutas Strīķes pazemināšanu amatā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" komentēja Saeimas deputāts Ainars Latkovskis ( V).

Ukraiņi spēs nosargāt savu zemi pret citas valsts impēriskajiem plāniem, paziņo Porošenko 01.08.2014

Ukraiņiem kārtējo reizi ar ieročiem rokās ir jāaizsargā neatkarība pret ārējiem uzbrukumiem, laužot citas valsts impēriskos plānus, par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko teikto vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Bloomberg: Ukraina nav sniegusi pilnīgu informāciju lidojumiem virs valsts Austrumiem 01.08.2014

Trīs dienas pirms Malaizijas lidsabiedrības Malaysia Airlines lidmašīnas traģēdijas Ukrainas Austrumos brīdinājums par lidojumiem šajā rajonā tika atcelts.

Eksperts: ASV ļoti vēlas piespiest Snoudenu klusēt 01.08.2014

Visā pasaulē pazīstamais atmaskotājs Edvards Snoudens iesniedzis nepieciešamos dokumentus, lai pagarinātu pagaidu atrašanās Krievijā atļauju. Viņš vairākas reizes ziņojis par vēlēšanos atgriezties mājās, tomēr dzimtenē viņu gaida kriminālvajāšana.

Ukrainas ungāri uzstājas pret mobilizāciju 01.08.2014

Ukrainas ungāru etniskā minoritāte pauž satraukumu par jauno mobilizāciju un aicina noregulēt konfliktu mierīgā ceļā, paziņojusi Ukrainas Ungāru demokrātiskā savienība.

Rozentāle par bijušo veselības ministri: Viņa tikai prata smērēt papīru 01.08.2014

Reemigrācijas plānu rakstīšana ir tikai papīru smērēšana, jo Latvijas iedzīvotāji, nesaņemot veselības aprūpi savā valstī, spiesti braukt uz ārzemēm, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijusī veselības ministre un Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja, tagadējā Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle (SC).

Izraēla un «Hamas» vienojas par pamieru 01.08.2014

Izraēla un palestīniešu radikālais „Hamas” grupējums ir vienojušās par uguns pārtraukšanu. Šis lēmums ir panākts ar Apvienoto Nāciju organizācijas un ASV starpniecību.

Dombrovskis: Par darbu finanšu uzrauga postenī nav runāts 01.08.2014

Bijušais Latvijas premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”) par iespējamību ieņemt jaunizveidotā ES finanšu uzrauga jeb regulatora amatu izsakās atturīgi, norādot, ka nekādas sarunas vēl nav sākušās.

„Zaļo un Zemnieku savienības” Latgales sarakstā R. Eigims ir vienīgais daugavpilietis 01.08.2014

31. jūlijā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma jau piekto sarakstu – šoreiz savu deputātu kandidātu vārdus iesniedza partija „Zaļo un Zemnieku savienība”.

Žurnāla 'Ir' nedienas: Straujuma satraukta par vārda brīvības apdraudējumu 31.07.2014

Situācija attiecībā uz žurnāla "Ir" izdevēja apķīlāšanu ir nopietni izvērtējama, jo skar būtiskas Latvijas Republikas Satversmē paredzētās tiesības uz vārda brīvību, paziņojumā uzsver Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Pretrunīgais revolucionārs: Beness kritizē Putinu un stāsta par savām gaitām Ukrainā 31.07.2014

Skandalozais aktīvists, savulaik nacionālboļševiks Aijo Beness, kurš pēdējo reizi sabiedrības uzmanību izpelnījās ar mēģinājumiem iekļūt konflikta zonā Austrumukrainā un pret viņu ierosināto lietu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu un likvidēt Latvijas valstisko neatkarību, sevi sauc par revolucionāru un skumst par PSRS sabrukumu.

Strīķe pieprasa kompensāciju no KNAB 31.07.2014

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe ceturtdien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā pārsūdzējusi sava priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par viņas pazemināšanu amatā, ziņo LETA.

Ukrainas parlaments nepieņem Ukrainas premjera demisiju 31.07.2014

Augstākā Rada ceturtdien slēgtajā sēdē atteikusies pieņemt Ukrainas premjera Arsēnija Jaceņuka demisiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Veselības ministra amatam atkal piedāvā Šicu 31.07.2014

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķā vēstulē ir vērsusies pie Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, norādot uz nepieciešamību steidzami risināt veselības ministra jautājumu un aicinot veselības ministra amatam izvirzīt bijušo Katastrofu medicīnas centra direktoru Mārtiņu Šicu.

Pabriks: Latvija neko nezaudēja Krutoja svinību dēļ 1 31.07.2014

Latvija neko nav zaudējusi tādēļ, ka Krievijas komponists un viens no konkursa "Jaunais vilnis" dibinātajiem Igors Krutojs nosvinēja savu jubileju Latvijas Nacionālajā operā. Par to sociālajā tīklā paziņoja Eiropas Parlamenta deputāts un bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Laikraksts: Dombrovskim varētu piedāvāt jaunā finanšu regulatora portfeli 31.07.2014

Nākamais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers apsver iespēju veidot jaunu Eiropas Savienības (ES) institūciju –  atsevišķu finanšu direktorātu ar plašām pilnvarām, kas regulētu finanšu tirgus un nodrošinātu finanšu stabilitāti.

Slepens Merkeles un Putina plāns paredz atzīt Krimas pievienošanu Krievijai, raksta 'The Independent' 31.07.2014

Vācija un Krievija strādā pie slepena plāna, lai panāktu mierīgu Ukrainas konflikta atrisinājumu un mazinātu starptautisko spriedzi, vēsta britu laikraksts "The Independent".

Ukraina pieprasa Krievijai paskaidrojumus par militārām aktivitātēm pierobežā 31.07.2014

Ukraina pieprasījusi Krievijai paskaidrojumus par krievu armijas aktivitātēm Ukrainas pierobežā, vēsta aģentūra "Unian", atsaucoties uz Ukrainas Ārlietu ministrijas Informācijas politikas departamentu.

ASV Pārstāvju palāta apstiprinājusi rezolūciju, kura ļauj iesniegt prasību pret Baraku Obamu 31.07.2014

ASV Pārstāvju palāta atbalstījusi rezolūciju, kura ļauj iesniegt prasību pret valsts prezidentu Baraku Obamu par pilnvaru pārsniegšanu, reformējot veselības aizsardzības sistēmu, ziņo portāls newsarmenia.ru

Lielbritānija: NATO ir vāji sagatavota, lai pretotos Krievijas iebrukumam 31.07.2014

NATO ir vāji sagatavota aizstāvēties gadījumā, ja Krievija bloka dalībvalstij uzbruktu, izmantojot maldinoša kara taktiku, kas izstrādāta, lai apietu alianses reaģēšanas spējas, secinājusi Lielbritānijas Parlamenta Aizsardzības komiteja.

Prezidents veselības ministra amatam ieteicis Bērnu slimnīcas vadītāju Čakšu 31.07.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) kā kandidāti veselības ministra amatam ieteicis Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju, bezpartijiskā Andu Čakšu, vēsta "Latvijas Avīze".

Melbārde: Ja nebūs nacionālisma, mēs pazudīsim 31.07.2014

Intervija ar kultūras ministri Daci Melbārdi: par Pasaules Koru olimpiādes pieredzi, par kultūras nacionālismu, Jauno vilni un Operas nama iznomāšanu.

Broka no amata atceļ zvērinātu tiesu izpildītāju Cerbuli 30.07.2014

Demisionējusī tieslietu ministre Baiba Broka pieņēmusi lēmumu par zvērināta tiesu izpildītāja Arta Cerbuļa atcelšanu no amata. Šo lēmumu 30 dienu laikā var pārsūdzēt administratīvajā rajona tiesā, bet tas neaptur lēmuma darbību.

Eiropas krievu kustības Latvijā veidotājs: Divu gadu laikā te būs aktīvistu pašpasludinātas «republikas» 30.07.2014

Divu gadu laikā Latvijā ieraudzīsim tā saucamā hibrīdkara pirmās divas fāzes. Pirmā no tām ir ļoti koncentrēta cilvēku smadzeņu apstrādāšana ar mediju ieročiem, bet nākamā – līdzīgi kā Ukrainas dienvidaustrumos, kad vietējo aktīvistu, pazīstamu cilvēku grupa ieņemtu kādu ēku un pasludinātu tur, piemēram, «Zilupes tautas republiku», uzskata publicists Igors Vatoļins, kurš veido Eiropas krievu kustību Latvijā, lai apvienotu eiropeiski noskaņotos krievus.

Aizliegums iebraukt Latvijā: persona non grata un citi 30.07.2014

Konkurss „Jaunais vilnis” kārtējo reizi Jūrmalā ir izskanējis. Līdzīgi kā iepriekšējos gados tas ir daudz apspriests, dēvēts gan par nevēlamu mūsu valsts vidē, gan gluži pretēji – ļoti noderīgu, pirmām kārtām to ieskatot kā Jūrmalas ekonomikas un nekustamā īpašuma tirgus dzinējspēku.

DB viedoklis: Brokas demisija: biznesa intereses vai politika? 30.07.2014

Intriga - gaidīšanas svētki ir beigušies, tieslietu ministre Baiba Broka iesniegusi demisijas lūgumu valdības vadītājai, tomēr jautājumi ir palikuši.

Katalonijā korupcijas skandāli apdraud centienus atdalīties no Spānijas 30.07.2014

Spānijas autonomā reģiona Katalonijas bijušais premjerministrs atzinis, ka 34 gadus izvairījies no nodokļu maksāšanas. Hordi Pujols (Jordi Pujol) savulaik iedvesmojis arī reģiona neatkarības kustību, kas tuvojoties referendumam, nu cietusi būtisku triecienu.

Priekšvēlēšanu projektiem vairs nedāļā uzticību avansā 30.07.2014

Vīlušies pie varas esošajos politiķos, Latvijas balsotāji visās līdzšinējās Saeimas vēlēšanās ir dāsni dalījuši uzticības kredītu priekšvēlēšanu projektiem, cerot uz jaunu mesiju.

Kara Ukrainā dēļ Latvijā turpmāk varētu sodīt arī par terorisma atbalstīšanu 30.07.2014

Kara Ukrainā dēļ un atsevišķu personu gatavību iesaistīties tajā prokrievisko kaujinieku pusē arī Latvijā turpmāk varētu sodīt ne tikai par tiešu līdzdalību teroristiskās organizācijās, bet arī atbalstu tām.

Parādnieks par Krutoja jubileja svinībām: Tas nav nekas ārkārtējs 30.07.2014

Nacionālo operu (LNO), lai svinētu savu dzimšanas dienu, nav nekas ārkārtējs, jo viņš neatbalsta Kremļa politiku, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja nacionālās apvienības VL-TB/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks.

Straujuma ziedo atvaļinājuma laiku, lai pieņemtu Brokas demisiju 29.07.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieņēmusi tieslietu ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) demisijas rakstu. Brokai par ministri vēl jānostrādā līdz 6.augustam. Tieslietu ministra pienākumu izpildītājs no 6.augusta būs kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), ziņo LETA.

Straujuma neiebilstu pret Bērziņa kandidatūru tieslietu ministra amatam 29.07.2014

Premjerministre Laimdota Straujuma ("Vienotība") tuvākajā laikā plāno parakstīt pašreizējās tieslietu ministres Baibas Brokas (Nacionālā apvienība) demisiju, un viņai nebūtu iebildumu pret Nacionālās apvienības (NA) valdes locekļa, kādreizējā tieslietu ministra Gaida Bērziņa kandidatūru šim amatam.

Latvijas Reģionu apvienībai pievienojas Kristīgi demokrātiskā savienība 29.07.2014

Turpinot spēku konsolidāciju, otrdien, 29.jūlijā, tika parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Kristīgi Demokrātisko savienību (KDS) par kopīgu startu 12. Saeimas vēlēšanās.

Straujuma: Lielākā daļa valdības uzdevumu ir izpildīti 29.07.2014

Vērtējot Valdības rīcības plāna izpildi sešos mēnešos, Ministru prezidente Laimdota Straujuma norāda, ka lielākā daļa valdības uzdevumu ir izpildīti – valdība ir spējusi reaģēt un pārvērtēt prioritātes atbilstoši situācijai.

Nacionālās apvienības „Visu Latvijai! – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” Latgales saraksta līdere ir daugavpiliete I.Laizāne 29.07.2014

No šā gada 16.jūnija Centrālā vēlēšanu komisijā (CVK) pieņem deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām, un, ja sākumā partijas visai negribīgi izpauda savu locekļu vārdus, tad šobrīd tās kļuva daudz aktīvākas.

Rozentāle: Kļūstot par veselības ministri, Circene atriebās man 29.07.2014

Veselības ministra amatā jābūt līdzjūtīgam cilvēkam, kas prot runāties un uzklausīt ne tikai medicīnas nozares pārstāvjus, bet arī medicīnas atbalsta personālu, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijusī veselības ministre un Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja, tagadējā Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle (SC).

Prokremliskie kaujinieki gaida papildspēkus no Krievijas 29.07.2014

Ukrainas pierobežas pilsētā Sverdlovskā promaskaviskie kaujinieki formē militārās tehnikas kolonnu nosūtīšanai uz Sņižni un Roveņkiem, pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" vadība gaida no Krievijas palīgā ierodamies papildspēkus, vēsta aģentūra UNIAN.

Nākamais tieslietu ministrs varētu būt Gaidis Bērziņš 29.07.2014

Demisionējusī tieslietu ministre Baiba Broka (NA) cer, ka viņas pēctecis šajā amatā varētu būt Saeimas deputāts un Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Gaidis Bērziņš, viņa sacīja intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Jauno vilni grib bez politikas 29.07.2014

Konkurss Jaunais vilnis ir izskanējis, uzvarētāji noskaidroti, balvas sadalītas. Tomēr kārtējo reizi aktualizējas jautājums – vai šis projekts Latvijai ir vajadzīgs?

Pār Sudrabas partiju nolīst dāsns 'dāvanu lietus' – 10 dienās ziedoti 110 000 eiro 29.07.2014

Līdz pat šā gada 9. jūlijam Ingunas Sudrabas veidotajai un vadītajai partijai "No sirds Latvijai" kopumā bija saziedoti tikai 460 eiro, toties nākamajās 10 dienās bijis vērojams neredzēts ziedotāju aktivitātes vilnis un mazpazīstami ziedotāji kopumā partijai sametuši vairāk nekā 110 tūkstošus eiro. Nekāds retums nav bijis arī 15 000 eiro lieli ziedojumi, vēsta portāls "Pietiek.com".

'Saskaņa' popularitātē atkal apsteidz 'Vienotību' 29.07.2014

Latvijas politisko partiju vidū līdere ir "Saskaņa", otrā populārākā – "Vienotība", bet trešajā vietā – Zaļo un zemnieku savienība, atsaucoties uz tās rīcībā esošajiem jaunākajiem partiju reitingiem, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Arī Brokas krēsls draud palikt tukšs ilgāku laiku 29.07.2014

Demisionējot no tieslietu ministres amata, Baiba Broka saka ardievas lielajai politikai, jo arī Saeimas vēlēšanās viņa nestartēs. Tādējādi valdībā šobrīd ir tukši nu jau divi ministru krēsli. Lai gan kā politiķe B. Broka netur aizvainojumu par atteikumu valsts noslēpumam, tomēr kā sieviete un māte viņa būtu vēlējusies zināt apdraudējumus, ja tādi tiešām pastāv – sarunā ar Neatkarīgo apliecināja B. Broka.

Straujuma Brokas demisiju pieņems tikai pēc atvaļinājuma 28.07.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) tieslietu ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) demisiju pieņems tikai pēc atgriešanās no atvaļinājuma - pēc 10.augusta, ziņo LETA.

Daugavpils pilsētas pašvaldības deputāts A.Broks – 4.numurs „Vienotības” iesniegtajā Saeimas deputātu kandidātu sarakstā no Latgales 28.07.2014

Šodien, 28.jūlijā, Centrāla vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma kārtējo 12.Saeimas deputātu kandidātu sarakstu – partijas „Vienotība” sarakstu.

Izraēla un Palestīna atsakās ieviest ANO prasīto pamieru 28.07.2014

ANO Drošības padome pirmdien, 28.jūlijā, aicinājusi karojošās puses Gazas joslā ieviest tūlītēju, beznosacījumu humanitāro pamieru.

Tieslietu ministre Broka nolēmusi demisionēt 28.07.2014

Tieslietu ministre Baiba Broka (NA) ir nolēmusi demisionēt un atstāt ministres amatu, liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Kalniete: Ja Ukraina karu zaudēs, Putina apetīte vērsīsies Baltijas virzienā 28.07.2014

Patlaban notiekošais karš Austrumukrainā ir izšķirošs Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, viņa iecerēm un Baltijas drošībai, pārliecināta Eiropas Parlamenta deputāta Sandra Kalniete.

Litviņenko slepkavībā vainojamas Lielbritānija un ASV, paziņo viņa pusbrālis 28.07.2014

Kādreizējais Krievijas spiegs un vēlākais disidents Aleksandrs Litviņenko, kurš 2006.gadā Lielbritānijā mira no saindēšanās ar poloniju, varēja kļūt par Rietumu specdienestu upuri, paziņojis viņa pusbrālis Maksims, kurš šobrīd dzīvo Itālijā.