Politika

Sudrabas partijas biedram saistība ar Krievijas izlūkdienestiem 11.08.2014

Ingunas Sudrabas vadītās partijas No sirds Latvijai vēlēšanu sarakstā iekļautā deputāta kandidāta Jāņa Grigaļa biogrāfija var radīt nopietnus jautājumus tiem, kuriem jākontrolē deputātu kandidātu atbilstība Saeimas vēlēšanu likuma 5. panta 5. apakšpunkta prasībām, kuras aizliedz pieteikt par kandidātiem bijušos PSRS izlūkošanas vai pretizlūkošanas dienesta štata darbiniekus.

Turcijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis Erdogans 11.08.2014

Provizoriskie rezultāti rāda, ka Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans uzvarējis valsts pirmajās tiešajās prezidenta vēlēšanās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lembergs: Rinkēvičs uzvedas kā muldoņa savā smilšu kastē 1 09.08.2014

Krievijas atbildes sankcijas pret Eiropas Savienību un ASV, Ventspils mērs Aivars Lembergs, salīdzina ar fizikas likumu - jebkurai darbībai ir pretdarbība.

Ar pirmo numuru vēlēšanās startēs 'Latvijas attīstībai'; 13.numurs tiek Sudrabas partijai 08.08.2014

Ar pirmo numuru 12.Saeimas vēlēšanās startēs bijušā premjera Eināra Repšes dibinātā partija "Latvijas attīstībai", šodien tika noskaidrots Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) notikušajā parlamenta vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuru izlozē.

Putins negaidīti un klusi atlaidis 18 ģenerāļus un pulkvežus 08.08.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 7. augustā paklusām atlaidis uzreiz 18 augsta ranga drošības iestāžu virsniekus, kas ir masveidīgākais drošībnieku atbrīvošanas gadījums kopš Staļina laikiem, raksta vietne "BY24.org".

Netālu no Ventspils konstatēti divi Krievijas bruņoto spēku karakuģi 08.08.2014

Baltijas jūrā šorīt netālu no Ventspils konstatēti divi Krievijas bruņoto spēku karakuģi, paziņoja Nacionālie bruņotie spēki.

Domes deputāti palīdzēs Daugavpils jaunajiem ārstiem veiksmīgi praktizēt 1 08.08.2014

Ceturtdien, 7. augustā Kultūras un izglītības jautājumu komitejas sēdē deputāti izskatīja labojumus Daugavpils pašvaldības stipendiju izmaksas noteikumos.

Palestīniešu puse izlemj nepagarināt 3 dienas ilgušo pamieru ar Izraēlu 08.08.2014

"Hamas" pārstāvji paziņojuši, ka palestīniešu islāmistu grupējuma kontrolētā valdība Gazas joslā nepagarinās trīs dienas ilgušo pamieru, kurš beidzas plkst.8.00 pēc Latvijas laika, jo Izraēla esot noraidījusi "Hamas" priekšnoteikumus.

Krievijas sankciju dēļ Bērziņš neplāno pārtraukt mēnesi ilgo atvaļinājumu 08.08.2014

Kamēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma, ņemot vērā Krievijas lēmumu par tirdzniecības sankciju ieviešanu, ir pārtraukusi savu atvaļinājumu, Valsts prezidents Andris Bērziņš no mēnesi ilgās atpūtas neplāno atteikties.

Ukrainas karavīrs: No valsts bēg arvien vairāk cilvēku, palikušajiem trūkst bruņojuma 08.08.2014

Ukrainu pamet arvien vairāk cilvēku, bet palikušajiem kaujiniekiem trūkst bruņojuma, intervijā aģentūrai LETA sacīja Ukrainā cietušais brīvprātīgais karavīrs Ivans Rešetņiks, kurš pašlaik ārstējas Rīgas Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.

Azerbaidžānas prezidents Armēnijai draud ar karu 08.08.2014

Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs sociālajā tīklā "Twitter" Armēnijai draudējis ar karu. Tas noticis pēc tam, kad vairāk nekā desmit cilvēki gājuši bojā sadursmēs pie teritorijas, kuru abas valstis vēlas iegūt savā īpašumā, vēsta izdevums "The Guardian".

Putins Krievijā iekaro rekordaugstu popularitāti 08.08.2014

Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitāte Krievijā sasniegusi 87%, kas ir augstākais rādītājs pēdējos sešos gados, ziņo LETA-AFP.

Obama sankcionē 'Islāma valsts' bombardēšanu 08.08.2014

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdienas vakarā sankcionējis gaisa triecienus islāmistu kaujiniekiem, kas sagrābuši plašas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Krievija piešķir Snoudenam uzturēšanās atļauju uz trim gadiem 08.08.2014

Krievija piešķir ASV izlūkdienesta bijušajam līdzstrādniekam Edvardam Snoudenam uzturēšanās atļauju uz trim gadiem.

NATO pārtrauc sadarbību ar Krieviju 08.08.2014

NATO pārtrauc sadarbību ar Krieviju, ceturtdien vizītes laikā Ukrainā paziņoja alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Prezidents nav pārsteigts par Krievijas tirdzniecības embargo 08.08.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien, 7. augustā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Dienas ziņas" norādījis, ka Krievijas tirdzniecības embargo bija paredzams.

Rosinās Krievijas sankciju visvairāk skartajiem uzņēmumiem piešķirt nodokļu brīvdienas 08.08.2014

Valdības ārkārtas sēdē, kas sasaukta sakarā ar Krievijas ieviestajām sankcijām, tiks ierosināts, lai šo sankciju visvairāk skartajiem Latvijas uzņēmumiem tiek piešķirtas nodokļu brīvdienas uz 12 mēnešiem, ceturtdien pēc Tautsaimniecības padomes vadības komitejas ārkārtas paplašinātās sēdes sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Ušakovs: Latvijas valdība pārvelk krustu četru gadu darbam 08.08.2014

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) apsūdz Latvijas valdību par to, ka tā īsteno neveiklu politiku attiecībā pret Krieviju. Viņš norāda, ka Latvijas valdība pārvilka krustu projektam "Rižskij dvorik" Maskavā.

Krievija slēdz gaisa telpu ukraiņu aviokompānijām; sankcijas draud arī ES un ASV lidsabiedrībām 07.08.2014

Krievija varētu aizliegt savas gaisa telpas izmantošanu tranzītreisiem, ko veic Eiropas un amerikāņu aviokompānijas, lidojot uz Āzijas reģionu.

Repšes finanšu stāvoklis kļuvis vēl katastrofālāks 07.08.2014

Nepilnos divos gados, kopš Einars Repše iepriekšējo reizi iesniedza amatpersonas deklarāciju, viņa reālais finanšu stāvoklis ir kļuvis patiesi katastrofāls: ja partijas Latvijas attīstībai vadītājam neparādīsies nauda no «tumbočkas» vai viņa slēptie aizdevēji parādus «nepiedos», politiķim atliek tikai personiskās maksātnespējas pasludināšana.

Ukrainas televīzijas diktore nosaukusi baltkrievus par „nikniem padomju cilvēkiem” 07.08.2014

Ukrainas 5. televīzijas kanāla diktore Tatjana Daņilenko nosauca baltkrievus, kuri atbalsta Krievijas pozīciju Ukrainas konfliktā, par „nikniem padomju cilvēkiem”. 

Medvedevs draud slēgt tranzīta lidojumiem gaisa telpu virs Sibīrijas 07.08.2014

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ceturtdien draudēja slēgt Sibīrijas gaisa telpu tranzīta lidojumiem starp Eiropu un Āziju.

Krievija nosaka pilnīgu embargo daudziem ES un ASV pārtikas precēm (SARAKSTS) 2 07.08.2014

Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu, ziņo LETA-AFP/ITAR-TASS/INTERFAX.

Deivids Kamerons draud izputināt Krievijas oligarhus 1 07.08.2014

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons brīdinājis Krievijas miljardierus, kuriem ir nekustamie īpašumi un aktīvi Londonā, ka viņiem draud sankcijas „kā Putina draugiem”.

Krievijas ierēdnis lūdz piedošanu par valdības stulbo politiku 1 07.08.2014

Krievijas ekonomikas ministra vietnieks Sergejs Beļakovs sociālajā tīklā "Facebook" atvainojies par valdības stulbo politiku pensiju jautājumā, ziņo LETA-AFP.

Jūlijā visvairāk saziedots Sudrabas partijai, ziņo LTV 07.08.2014

Jūlija mēnesī visvairāk saziedots Ingūnas Sudrabas partijai "No sirds Latvijai", pēc tam seko partija "Vienotība" un "Saskaņa", vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums "Panorāma".

Eiropas Savienība gatava "slēgt debesis" Krievijas aviosabiedrībām 07.08.2014

Eiropas Savienība ir gatava aizliegt Krievijas aviokompānijām lidot visā Eiropā, vēsta "Deutsche Welle".

Aptauja: Obamas reitings sasniedzis jaunu antirekordu 06.08.2014

ASV Informācijas aģentūra NBC News, atsaucoties uz pēdējo aptauju, kuru kanāls veicis kopā ar izdevumu The Wall Street Journal, konstatē, ka ASV prezidenta darbības atbalsta reitings ir krities līdz 40%. Tas sastāda par 1% mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, un ir jauns Baraka Obamas antirekords.

CNN: Iespējams, ASV parādījies "jauns Edvards Snoudens" 06.08.2014

Otrdien tīmekļa vietnē publicēti slepeni dokumenti likuši ASV valdībai izdarīt secinājumus, ka jauns avots nopludina ASV nacionālās drošības noslēpumus, atsaucoties uz telekanālu CNN, ziņo LETA-DPA.

Pussy Riot un Vācijas prezidentu apvienojusi prēmija 06.08.2014

Rokgrupas dalībnieces Nadežda Tolokoņnikova un Marija Aļohina izpelnījušās balvu, kuru katru gadu politiskajiem domātājiem un aktīvistiem pasniedz Henriha Bella fonds un Brēmenes pilsēta. Par trešo laureātu kļuvis Ukrainas dzejnieks un rakstnieks Jurijs Andruhovičs.

DTR separātisti aicina Ukrainas karavīrus turpināt pāriešanu uz Krieviju 06.08.2014

DTR separātisti atbalsta pēdējā laikā radušos tendenci, kad Ukrainas karavīri masveidā pāriet uz Krievijas teritoriju, otrdien paziņoja kaujinieku štāba politnodaļas priekšnieks Igors Ivanovs.

Kijevas tiesa pavēl arestēt Šoigu, Žirinovski un Zjuganovu 06.08.2014

Kijevas tiesa otrdien pieņēmusi lēmumu par piespiedu nogādāšanu tiesā un arestu attiecībā uz Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, uzņēmēju Konstantīnu Malafejevu un Valsts domes deputātiem Vladimiru Žirinovski, Genādiju Zjuganovu un Sergeju Mironovu, paziņoja Ģenerālprokuratūras preses dienests, ziņo LETA.

Pentagons atzinis, ka nav pierādījumu par Krievijas raķešu sistēmu piegādēm separātistiem 06.08.2014

Pentagons atzinis, ka nav pierādījumu par Krievijas raķešu sistēmu piegādēm Ukrainas separātistiem, otrdien paziņoja oficiālais Pentagona pārstāvis Džons Kirbi.

„Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām” Latgales sarakstā ir tikai divi Saeimas deputātu kandidāti, kuri nedzīvo reģionā 06.08.2014

5.augustā bija pēdējā diena, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām. Saskaņā ar oficiālu informāciju, plkst.18:07 tika pieņemts pēdējais – trīspadsmitais – deputātu kandidātu saraksts, kuru iesniedza „Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām”.

Žans Klods Junkers norāda uz riskiem eirozonā 06.08.2014

Eiropas Komisijas nākamais prezidents Žans Klods Junkers savas vizītes laikā Atēnās paziņoja, ka ekonomiskā krīze eirozonā vēl pilnībā nav aiz muguras.

ASV: Sankcijas pret Krieviju – neefektīvas 05.08.2014

ASV īstenotās sankcijas pret Krieviju nav novedušas pie vēlamā rezultāta, 5.augustā norādījis Baltā nama preses sekretārs Džošs Ernsts.

No amata atkāpjas Lielbritānijas ministre sadraudzības jautājumos 05.08.2014

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts ministre Britu Sadraudzības jautājumos Saīda Varsi otrdien atkāpās no amata, paziņojot, ka vairs nevar atbalstīt valdības Tuvo Austrumu politiku.

Ārlietu ministrija pārņem elektrisko krēslu un giljotīnu biznesu 05.08.2014

Valdība otrdien pieņēma grozījumus noteikumos, nosakot, ka atļaujas eksportēt un importēt karātavas, giljotīnas, elektriskos krēslus un citas preces, kuras varētu izmantot nāvessoda izpildei, spīdzināšanai vai citādai nežēlīgai, necilvēcīgai vai pazemojošai rīcībai vai sodīšanai, turpmāk izsniegs Ārlietu ministrija (ĀM), ziņo LETA.

Londonas mērs: Lielbritānija ir tuvu iziešanai no ES 2 05.08.2014

Londonas mērs Boriss Džonsons domā, ka Lielbritānijai jāizstājas no ES sastāva gadījumā, ja savienībā netiks veiktas nekādas reformas problēmu noregulēšanai.

Lielbritānijas arodbiedrības līderis nosaucis Ukrainas varu par „fašistiem” 05.08.2014

Lielākās Lielbritānijas arodbiedrības „Unite the Union” administrācijas vadītājs Endrjū Murejs aicina Kamerona valdību atturēties no Kijevas „fašistiskās” varas atbalsta, ziņo Lielbritānijas laikraksts Daily Mail.

Janukovičs ES tiesā grasās pierādīt atstādināšanas nelikumību 1 05.08.2014

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs ES tiesā pieprasījis atzīt par nelikumīgu viņa atstādināšanu no amata. Pirmdien Janukoviča prasības teksts publicēts oficiālā ES žurnālā.

„Jaunā konservatīvā partija” nav atklājusi informāciju par deputātu kandidātu tautību un ģimenes stāvokli – Latgale nav izņēmums 05.08.2014

Divpadsmito Saeimas deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniegusi „Jaunā konservatīvā partija”.

„Latvijas reģionu apvienība” Latgales saraksta līderis ir pašreizējais Saeimas deputāts un bijušais Daugavpils vicemērs 1 04.08.2014

Šodien, 4.augustā, plkst.13:23 Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma jau vienpadsmito Saeimas deputātu kandidātu sarakstu, tādējādi kļuva zināmi partijas „Latvijas reģionu apvienība” deputātu kandidātu uzvārdi.

No partijas „Latvijas attīstībai” Latgales reģionu Saeimā vēlas pārstāvēt bez darba esošie rīdzinieki 04.08.2014

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina pieņemt deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām. Šodien, 4.augustā, kļuva zināmi partijas „Latvijas attīstībai” deputātu kandidātu vārdi.

A.Šlesera partiju „Vienoti Latvijai” pārstāv spēcīgi kandidāti 04.08.2014

Partija „Vienoti Latvijai” kļuva par devīto partiju, kas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām.

Partijas „No sirds Latvijai” Latgales saraksta līdere ir rīdziniece 1 04.08.2014

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām pieņem līdz rītdienai, 5.augustam, tādēļ partijas aktīvi iesniedz savus deputātu kandidātu sarakstus.

Daugavpils novada delegācija septembrī dosies uz Maltu 04.08.2014

31.jūlijā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu iedalīt teju piecus tūkst. eiro Daugavpils novada delegācijas braucienam uz Maltu, brauciens paredzēts šā gada septembrī.

SAB: Valsts noslēpuma pielaides izsniegšanas sistēma darbojas veiksmīgi 04.08.2014

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) uzskata, ka Latvijā veiksmīgi darbojas valsts noslēpuma izsniegšanas sistēma, turklāt drošības iestāžu amatpersonas regulāri vērtē uzlabojumu nepieciešamību šajā sistēmā, aģentūrai LETA atzina SAB pārstāvji.

Pie Latvijas robežām identificēti Krievijas karakuģi 04.08.2014

Netālu no Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas svētdien konstatēti Krievijas karakuģi, vēsta Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) sociālā tīkla "Twitter" profils.

"Politiskās partijas izaugsme" Latgales sarakstā ir tikai trīs kandidāti no Latgales 02.08.2014

Vakar, 1.augustā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma trīs Saeimas deputātu kandidātu sarakstus, tostarp salīdzinoši nelielas „Politiskās partijas izaugsme” sarakstu, kurā iekļauti 39 cilvēki.