Politika

Arī Ģenerālprokuratūra liedz Brokai pielaidi valsts noslēpumam 28.07.2014

Ģenerālprokuratūra atstājusi spēkā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu par valsts pielaides nepiešķiršanu tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA).

Republikāņi grasoties rosināt Obamas impīčmentu 26.07.2014

ASV Republikāņu partija varētu censties panākt ASV prezidenta Baraka Obamas atstādināšanu, paziņojis prezidenta padomnieks Dans Pfeifers.

Austrālija nosūtīs karavīrus uz lidmašīnas katastrofas vietu Ukrainā 25.07.2014

Austrālijas armija gatava pievienoties policijas vienībām Ukrainas austrumos notriektās Malaizijas lidmašīnas katastrofas vietā, piektdien paziņojis Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots, uzsverot misijas humāno mērķi.

ASV senatori aicina Jaceņuku nedemisionēt 25.07.2014

ASV senatori Džons Makkeins un Kriss Mērfijs aicina Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku nedemisionēt, vēsta Segodņa.ua.

Vešņakovs brīdina par Krievijas un Latvijas attiecību sarežģījumiem 25.07.2014

Krievijas un Latvijas attiecības Ukrainas kontekstā ir kļuvušas sarežģītākas, intervijā telekanālam LNT teica Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Rozentāle būtu gatava atkal kļūt par veselības ministri 25.07.2014

Bijusī veselības ministre un Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja, tagadējā Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle (SC), kura šogad no partijas "Saskaņa" saraksta kandidēs Saeimas vēlēšanās, pēc tām, būtu gatava uzņemties veselības ministra pienākumus.

Krievija netiecas uz to, lai rīkotu 'melno sarakstu' karu, paziņo Vešņakovs 25.07.2014

Krievija netiecas uz to, lai rīkotu kaut kādu "melno sarakstu" karu, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

ASV: Krievija apšauda ukraiņu armijas pozīcijas no savas teritorijas 25.07.2014

ASV ir pierādījumi tam, ka Krievija no savas teritorijas apšauda ukraiņu armijas pozīcijas Austrumukrainā. Ar šādu paziņojumu klajā nāca ASV Valsts departamenta pārstāve Marī Hārfa.

Prezidents strādās pat atvaļinājumā 24.07.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš no 28.jūlija līdz 29.augustam dosies atvaļinājumā, aģentūrai LETA apliecināja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Pabriks: Čalovski agrāk vai vēlāk izdos ASV 24.07.2014

Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks ir pārliecināts, ka kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski Latvija agrāk vai vēlāk izdos ASV. Iepriekš Pabriks iebilda pret šādu valsts soli.

Atkāpjas Ukrainas premjers 24.07.2014

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks demisionējis koalīciju veidojošo partiju nesaskaņu dēļ, vēsta Ukrainas mediji.

Eksperte: Rinkēvičs spēra pirmo soli, lai mēs uzvestos kā sevi cienoša valsts 24.07.2014

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv debatēs pieaicinātā mediju eksperte Rita Eva Našeniece uzskata, ka ārlietu ministrs, iekļaujot trīs Krievijas estrādes māksliniekus „melnajā sarakstā”, ir spēris pirmo solīti, lai mēs uzvestos kā nacionāla sevi cienoša valsts.

Landmanis: Valsts vadītājiem jābeidz rīkoties PSKP CK un VDK interesēs 24.07.2014

Latvijas valsts vadītājiem ir jārīkojas nacionālajās un Eiropas Savienības (ES), ne PSKP CK un Valsts drošības komitejas (VDK) interesēs, uzskata Ventspils domes deputāts Aivis Landmanis. Viņš piebilst, ka Latvijā – it īpaši ar Ventspils ostu interesēm – ir saistītas vairākas pazīstamas kompānijas, kuru līdzdalībnieki ir bijušie LKP CK pārstāvji un VDK agrākie virsnieki.

Deviņu valstu prezidenti: NATO austrumu flanga nostiprināšanai ir izšķiroša nozīme 24.07.2014

Krievijas agresija ir mainījusi drošības situāciju Eiropā, tādēļ vissvarīgākais ir vienota sabiedroto izpratne un turpmākā rīcība, lai nepieļautu situācijas eskalāciju, pārliecināti Baltijas valstu, Višegradas valstu grupas, Bulgārijas un Rumānijas prezidenti.

Latvijas Reģionu apvienība kā savu veselības ministra kandidātu izvirza Šicu 24.07.2014

Latvijas Reģionu apvienība, paužot gatavību uzņemties pilnu atbildību par veselības nozari, kā savu veselības ministra kandidātu izvirza bijušo Katastrofu medicīnas centra direktoru Mārtiņu Šicu, kuram ir liela pieredze veselības nozares jautājumos un tās problēmu risināšanā.

Sandis Ozoliņš vēl domā par politisko karjeru 24.07.2014

Bijušo hokejistu Sandi Ozoliņu nepatīkami pārsteidza sabiedrības reakcija uz viņa lēmumu pievērsties politikai. To viņš pats atzina intervijā radio Baltkom. Intervijā portālam Mixnews.lv viņš uzsvēra, ka iestājās biedrībā, nevis politiskajā partijā, bet cilvēki bieži vien neredz atšķirību.

NBS: Latvijas armijas kaujas spējas atsevišķās jomās ir ļoti ierobežotas 24.07.2014

Lai gan Latvijas karavīri ir labi sagatavoti dalībai starptautiskajās misijās, atsevišķās jomās Latvijas armijas kaujas spējas ir ierobežotās, norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Zināmi vienas no lielākajām partijām Saeimas deputātu Latgales kandidātu vārdi 24.07.2014

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina pieņemt kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām.

Dombrovska spāņu grēciņi eirokarjeru neietekmēšot 24.07.2014

Pārtraukts vilcienu iepirkums un neprecīzi interpretēta atbilde par Katalonijas neatkarību no Spānijas nav pietiekams iemesls, lai 54 Spānijas Eiropas Parlamenta deputāti un valsts vadība sakūdītu Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisijas prezidentu pret Valdi Dombrovski, kuram pagaidām prognozē ietekmīgu Eiropas komisāra portfeli vai pat Eiropas Savienības Padomes prezidenta amatu.

Eiropa riskē kļūt par Krievijas satelītu, ja nepretosies Putinam, brīdina Bžežinskis 24.07.2014

Bijušais ASV Nacionālās drošības padomnieks Zbigņevs Bžežinskis intervijā raidsabiedrībai CNN norādījis, ka Eiropas valstu līderiem pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas Ukrainā ir laiks "stāties pretī" Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam, ja Eiropa negrib kļūt par Krievijas "satelītu", vēsta laikraksts "Huffington Post".

Drošības policija vērtē satīriķa Zadornova izteikumus par Ukrainu 24.07.2014

Drošības policija vērtē Jūrmalā dzimušā un dzīvojošā krievu satīriķa Mihaila Zadornova apgalvojumus, ka Malaizijas aviolainera notriekšana virs Ukrainas bija amerikāņu provokācija un Krievijas armijā jāizsludina kaujas gatavība, lai atbildētu „Ukrainas provokatīvajām apšaudēm pa Krievijas zemi”.

Alla Pugačova kritusi nežēlastībā par atbalstu Ukrainai 24.07.2014

Jūrmalā uz konkursu „Jaunais vilnis” ieradusies Krievijas estrādes zvaigzne Alla Pugačova, kura pēdējos mēnešos bauda Kremļa oficiālās varas ja ne nicinājumu, tad ignoranci gan. Pugačova izteikusi protestu pret Krimas aneksiju un atbalstījusi Krievijas opozīciju.

Nīderlandes mērs emociju karstumā aicina izraidīt Putina meitu no valsts 23.07.2014

Nīderlandes Hilversumas pilsētas mērs Pīters Broertjess paziņojis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina meita Marija ir jāizraida no valsts, taču vēlāk atvainojies, vēsta "The Guardian".

Melnajā sarakstā piedāvā iekļaut krievu komiķi Galustjanu 23.07.2014

Ja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs patiešām nostājies uz "taisnības cīnītāja" takas, tad viņam vajadzētu iekļaut tā dēvētajā "melnajā sarakstā" populāro Krievijas mākslinieku un slaveno komiķi Mihailu Galustjanu, kurš pazīstams kā viens no humora seriāla "Naša Russia" aktieriem. Tādu viedokli "nra.lv" pauda žurnālists Bens Latkovskis.

Ukrainas parlamentā sakaujas deputāti 23.07.2014

Ukrainas parlamenta - Augstākās radas - plenārsēžu zālē trešdien izraisījies labējās partijas "Svoboda" ("Brīvība") un kompartijas deputātu kautiņš, ziņo LETA-KORRESPONDENT.

Vīķe-Freiberga: Putins mēģināja mani iebiedēt 23.07.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau pirmajās tikšanās reizēs mēģina izmantot iebiedēšanas taktiku, intervijā žurnālam "Klubs" atzinusi bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Fox News: Obamas „sarkanās līnijas” Putinam ir zaļā gaisma 23.07.2014

Baraks Obama draud Krievijai ar starptautisku izolāciju, kaut gan pats pasaules arēnā ir zaudējis savu autoritāti, domā Fox Business Network raidījumu vadītājs Luiss Dobss. Žurnālists atzīmē, ka pat dzimtenē Obama nebauda ne cieņu, ne uzmanību, bet Putinam Krievijā ir gan viena, gan otra, – ziņo RT.

Atceļ plānoto Kobzona koncertu Jūrmalā 23.07.2014

Atcelts trešdien plānotais Josifa Kobzona koncerts Jūrmalas "Baltic Beach Hotel", aģentūrai LETA pastāstīja koncertaģentūras "Makroconcert" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša.

Ukrainas Drošības dienests ilustrējis ziņojumu „par „Buk” izvešanu uz Krieviju” ar fotogrāfijām 1 23.07.2014

Ukrainas Drošības dienests portālā parādījies ziņojums, kurā teikts, ka „pēc Krievijas pavēles” visi zenītraķešu kompleksi „Buk” no Ukrainas it kā ir izvesti atpakaļ uz Krieviju, turklāt tas tiek ilustrēts ar martā uzņemtām fotogrāfijām.

ASV izlūkdienests nav atradis pierādījumus par Krievijas līdzdalību Boeing katastrofā 23.07.2014

ASV rīcībā nav pierādījumu par Krievijas līdzdalību Malaizijas Boeing katastrofā Ukrainas austrumos, paziņoja Amerikas izlūkdienestu pārstāvji.

Bērziņš grib palīdzēt meklēt veselības ministru 23.07.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pārliecināts ka Veselības ministrs tiks atrasts.

Krievijas deputāti grib Jauno vilni pārcelt uz Krimu 23.07.2014

Krievijas Valsts domes deputāti Valērijs Raškins un Sergejs Obuhovs, kas parlamentā pārstāv kompartiju, vērsušies pie Jūrmalā tradicionāli notiekošā popmūzikas festivāla "Jaunais vilnis" organizatoriem Igora Krutoja un Aleksandra Rumjanceva ar ierosinājumu pārcelt festivālu uz Krievijas okupēto Krimu, šādi reaģējot uz Latvijas varasiestāžu aizliegumu iebraukt valstī dažiem Krievijas estrādes māksliniekiem, ziņo LETA.

ASV izlūkdienests: Malaizijas lidmašīna notriekta "kļūdas" pēc 23.07.2014

Malaizijas lidmašīnas notriekšana, iespējams, notikusi kļūdas pēc, ko pieļāvuši slikti apmācītie promaskaviskie kaujinieki, otrdien sacīja ASV izlūkdienesta amatpersona, ziņo LETA-AFP.

SUV karavīru traģēdija: disciplināri sodīs piecas amatpersonas 23.07.2014

Ar aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) pavēli izveidotā dienesta izmeklēšanas komisija, kurai tika uzdots noskaidrot Speciālo uzdevumu vienības (SUV) laivas vadīšanas nodarbībās 2014.gada 7.maijā notikušā nelaimes gadījuma apstākļus un atbildīgo amatpersonu atbildību, ierosinājusi saukt pie disciplinārās atbildības piecas atbildīgās amatpersonas, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.

Valdība atļauj Latvijas karavīriem piedalīties mācībās Ukrainā 23.07.2014

Valdība otrdien atļāva Latvijas karavīriem piedalīties septembrī paredzētajās mācībās Ukrainā, liecina Ministru kabineta sēdes darbakārtība.

Līdz šim mēs esam bijuši pārāk 'mīksti', uzskata Valsts prezidents 23.07.2014

Līdz šim Latvija attiecībā pret sankcijām pret Krieviju rīkojusies pārāk mīksti, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāmai" trešdien sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Einārs Cilinskis: Ideāli būtu, ja Krievija izmestu Jauno vilni un Rīgas dinamo no KHL 23.07.2014

"Ideāli būtu, ja Krievija ne tikai aizliegtu jauno vilni, bet pie viena izmestu Rīgas dinamo no KHL," savā "Twitter" blogā prāto Einārs Cilinskis.

Vešņakovs iejaucas Latvijas iekšējās lietās, brīdina Latvijas Transatlantiskā organizācija 23.07.2014

Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) atbalsta Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) aizliegumu Kremļa agresijas Ukrainā atbalstītāju ieceļošanai Latvijā, portālam "Delfi" norāda LATO ģenerālsekretāre Katrīna Allikas.

Latvijas karavīri piedalīsies militārās mācībās Ukrainā 22.07.2014

Ministru kabinetā (MK) otrdien, 22.jūlijā, apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts «Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām ārvalstīs», kas paredz Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību mācībās Rapid Trident 2014 Ukrainā.

Vēl viena Baltijas valsts varētu aizliegt iebraukt dažiem Krievijas dziedātājiem 22.07.2014

Arī Lietuva arī varētu sekot Latvijas paraugam, aizliedzot iebraukšanu Krievijas dziedātājiem, kuri izplata klaju propagandu. Šādu viedokli LNK televīzijai paudis Lietuvas Seima nacionālās drošības un aizsardzības komitejas deputāts Arvīds Anušausks, ziņo LETA.

Krievijas ĀM pieprasa veikt izmeklēšanu par algotņu piedalīšanos Ukrainas konfliktā 1 22.07.2014

Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien pieprasīja, lai Zviedrija, Somija, Baltijas valstis un Francija veiktu rūpīgu izmeklēšanu par iespējamo šo valstu algotņu piedalīšanos karadarbībā Ukrainas austrumos.

Klintone pieprasa pastiprināt sankcijas pret Krieviju 22.07.2014

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone aicinājusi veikt nepieciešamos Malaizijas lidsabiedrības lidmašīnas Boeing 777 katastrofas iemeslu izmeklēšanas pasākumus un pastiprināt sankcijas pret Krieviju.

Šlesers: Jauno Vilni izmanto kā platformu cīņā par vietu Saeimā 22.07.2014

Latvija izmanto konkursu "Jaunais Vilnis" kā politisko platformu, lai gūtu uzvaru pār saviem politiskiem konkurentiem, komentējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu iekļaut tā devētajā "melnajā sarakstā" Krievijas māksliniekus Oļegu Gazmanovu, Josifu Kobzonu un Valēriju, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja uzņēmējs, partijas "Vienoti Latvijai" līderis Ainārs Šlesers.

Vilciens ar notriektās lidmašīnas upuriem devies uz Harkovu 22.07.2014

Vilciens ar ceturtdien, 17.jūlijā, notriektās Malaizijas lidmašīnas pasažieru un apkalpes līķiem pirmdienas vakarā izbraucis no promaskavisko kaujinieku kontrolētās Doņeckas apgabala pilsētas Torezas un devies uz Ukrainas valdības kontrolēto Harkovu.

Truksnis: Valdības vārds Jūrmalai ir likums 22.07.2014

Jūrmalas dome nevar pretoties valdībai un tā ar cieņu attiecas pret "melnā saraksta" ieviešanu, Krievijas māksliniekiem, kuriem liegta iebraukšana Latvijā, intervijā radio "Baltkom" skaidro Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis.

Krievijas ārlietu ministrija izsauc uz tepiķa Latvijas vēstnieci 22.07.2014

Reaģējot uz Latvijas lēmumu iekļaut nevēlamo personu sarakstā trīs krievu popzvaigznes, Krievijas ārlietu ministrija pirmdien izsaukusi Latvijas vēstnieci Maskavā Astru Kurmi, teikts ministrijas oficiālajā tīmekļa vietnē, ziņo LETA.

Izteikumu par Katalonijas neatkarību dēļ Spānija bloķēšot Dombrovska kandidatūru uz augsto ES amatu 22.07.2014

Saistībā ar bijušā Latvijas premjerministra Valda Dombrovska (V) savulaik pausto pieļāvumu, ka Latvija varētu atzīst Spānijas reģiona Katalonijas neatkarību, spāņu valdības vadītājs Mariano Rahojs grasās bloķēt Latvijas politiķa kandidatūru uz Eiropadomes priekšsēdētāja amatu, apgalvo kataloņu medijs "El Punt Avui".

Behmane atsakās kļūt par veselības ministri 22.07.2014

Veselības ministra amatam uzrunātā Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane atteikusies ieņemt šo amatu.

J. Dukšinskis: Iespējas, ar dažiem deputātiem jau var pamēģināt parunāt valsts valodā 2 22.07.2014

Atbildot uz MIL pārstāvju jautājumiem, kā virzās domes deputātu valsts valodas apguve, Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis ieteica žurnālistiem pašiem pārbaudīt deputātu latviešu valodas zināšanu līmeni.

Straujuma atbalsta Rinkēviča melno sarakstu 22.07.2014

Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus - "Malaysia Airlines" lidmašīnas notriekšanu un notikumus Ukrainā kopumā - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičš (V) nolēma iekļaut "melnajā sarakstā" cilvēkus, kuri "ļoti izteikti nodarbojas ar Krievijas rīcības slavēšanu", žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), ziņo LETA.