Politika

Šogad melnajā sarakstā iekļuva teju pussimts cilvēku 21.07.2014

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) kopš Ukrainas-Krievijas notikumu sākšanās tā dēvētajā melnajā sarakstā papildus iekļāvis 21 personu. Kopumā šogad iekšlietu ministrs "melnajā sarakstā" ir iekļāvis 40 personas.

Melnā saraksta māksliniekiem dienas laikā būs jāpamet Latvija 21.07.2014

Ja kāds no "melnajā sarakstā" iekļautajiem trim māksliniekiem Latvijā ieradīsies, piemēram, pa sauszemi, viņam, visticamāk, tiks dota tieši viena diena laika, lai pamestu valsti, ziņo LETA.

Krievu mākslinieki sašutuši par Rinkēviča lēmumu; Prigožins pieprasa demisiju 21.07.2014

Latvijas "melnajā sarakstā" iekļautie krievu estrādes mākslinieki un viņu pārstāvji plašsaziņas līdzekļos jau veltījuši kritiku ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumam, ziņo LETA.

Kobzons Rinkēviču nosaucis par pamuļķi 21.07.2014

Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons asi raģējis uz savu iekļaušanu Latvijas "melnajā sarakstā", nosaucot Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču par pamuļķi, ziņo bloknot.ru

Porošenko liek pārtraukt karadarbību lidmašīnas katastrofas zonā 21.07.2014

 Ukrainas prezidents Petro Porošenko devis rīkojumu apturēt karadarbību 40 kilometru rādiusā ap Malaizijas pasažieru lidmašīnas "Boeing 777" katastrofas vietu, vēsta aģentūra UNIAN.

Daugavpils dome devusi priekšroku neiedziļināties komandējumu mērķu detaļās 1 21.07.2014

Tādēļ, ka pilsētnieki pastāvīgi interesējas par ierēdņu komandējumiem, portāls Gorod.lv kārtējo reizi uzdeva Daugavpils domei un tās iestādēm jautājumu, cik darbinieku šā gada pirmajā pusgadā atradās komandējumos, kādi bija to mērķi un izmaksas.

Francija un Vācija stīvējas ap baltiešu kāroto ES ekonomikas komisāra amatu 21.07.2014

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm turpinot sarunas par eirokomisāru amatu sadalījumu, iezīmējusies cīņa par to, kuras valsts pārstāvis pelnījis kļūt par ekonomikas un monetāro lietu komisāru.

Ušakovs piedāvā melnajā sarakstā iekļaut "Krievijas imperiālistu Kuklačovu" 21.07.2014

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka lai Latvija justos pilnīgi droši, ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam tā dēvētajā "melnajā sarakstā" jāiekļauj arī "Krievijas imperiālists Kuklačovs ar viņa kaķiem šovinistiem". Par to mērs paziņoja sociālajos tīklos.

Pirmais deputātu kandidātu saraksts: Saeimā Latgali vēlas pārstāvēt cilvēki bez augstākās izglītības un nedzīvojošie šajā reģionā 21.07.2014

No šā gada 16.jūlija līdz 5.augustam Centrāla vēlēšanu komisija (CVK) pieņem deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām.
Saskaņā ar CVK informāciju, uz šodienu, 21.jūliju, ir saņemts tikai viens kandidātu saraksts – to iesniegusi partija „Suverenitāte”, sarakstā iekļauti 43 kandidāti.

Gazmanovs un Valērija - Latvijā netiks ielaisti 21.07.2014

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņem lēmumu par Krievijas pilsoņu iekļaušanu ieceļošanas aizlieguma Latvijā sarakstā.

Latvija «melno sarakstu» papildinās ar Krievijas kultūras darbiniekiem 21.07.2014

Aizliegums iebraukt Latvijā trīs četriem Krievijas kultūras darbiniekiem, kuri agresīvā formā attaisnoja Krimas aneksijas, skars mūzikas konkursa Jaunā Viļņa apmeklētājus un būs signāls Krievijai, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts Latvijā neļaus izmantot pasākumus savā teritorijā Maskavas informatīvā kara turpinājumam, atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Daugavpils pilsētas dome neprecizēja deputātu un Domes darbinieku komandējumu mērķus 21.07.2014

Sakarā ar pilsētnieku interesi par ierēdņu komandējumiem, portāls Gorod.lv kārtējo reizi griezās Daugavpils pilsētas domē un tās iestādēs ar jautājumu, cik daudz darbinieku 2014.gada pirmajā pusgadā devās komandējumos, ar kādu mērķi un cik tas izmaksāja.

Putins devies uz Kijevu tikties ar Porošenko 21.07.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien devies uz Kijevu, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu Perto Porošenko, tviterī paziņojis telekanāla "Doždj" vadītājs investors Aleksandrs Vinokurovs, ziņo LETA-NBN.

Ukraina paziņo jaunāko informāciju par lidmašīnas avāriju; Merkele vienojas ar Putinu 19.07.2014

Vācijas kanclere Angela Merkele vienojusies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par Malaizijas lidmašīnas notriekšanas vietas un apstākļu starptautisku izmeklēšanu, vēsta ārzemju mediji.

Rinkēvičs vairākiem Krievijas pilsoņiem grasās aizliegt Latvijā ierasties uz 'smalkiem pasākumiem 19.07.2014

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) sociālajā tīklā "Twitter" norādījis, ka pieņēmis lēmumu vairākām personām aizliegt iebraukšanu Latvijā, kur tās varētu vēlēties apmeklēt "smalkus pasākumus".

Čurkins nosaucis Krievijas teritorijas apšaudi par Ukrainas agresiju 19.07.2014

Maskava uzskata Krievijas teritoriju apšaudi par Ukrainas militāro spēku agresiju, kuru rezultātā iet bojā Krievijas pilsoņi, piektdien paziņoja KF pastāvīgais pārstāvis ANO Čurkins.

EDSO saskaņojusi paziņojumu par Ukrainā notikušo lidmašīnas katastrofu, noraidot Kijevas prasību 19.07.2014

EDSO pārstāvji pēc piecu stundu konsultācijām saskaņoja paziņojuma tekstu par Malaizijas Boeing katastrofu Ukrainā, piektdien pēc organizācijas pastāvīgās padomes sēdes paziņoja Šveices pārstāvniecības priekšsēdētājs Rolands Bless.

Merkele piedāvā mainīt situāciju Ukrainā ES un Krievijas attiecību uzlabošanas ceļā 1 19.07.2014

VFR kanclere Angela Merkele paziņoja, ka Eiropas Savienībai jāuzlabo attiecības ar Krieviju, neskatoties uz pastāvošajām nesaskaņām Ukrainas jautājumā, jo tas palīdzēs noregulēt Ukrainas krīzi.

J. Lāčplēsis domā, ka Krievijai ir iespēja manipulēt ar Daugavpils iedzīvotājiem 1 19.07.2014

Latvijas Augstākās Padomes deputātu nodibinātās Sabiedriskās organizācijas „4. maija deklarācijas klubs”, vizītes laikā viesi uzdeva pilsētas mēram jautājumu, vai Daugavpilī jūtama Krievijas „maigās varas” ietekme.

EP aicina noteikt Krievijai ieroču embargo 19.07.2014

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien atbalstījis rezolūciju, kurā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis aicinātas aizliegt ieroču pārdošanu Krievijai, kas izvērsusi agresiju pret Ukrainu.

ES jāpārskata Austrumu partnerības politika, uzskata ES valstu parlamentu pārstāvji 19.07.2014

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju konferences (COSAC) priekšsēdētāju sanāksmes dalībnieki nosoda civilās lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas teritorijas, norādot, ka ES nepieciešams pārskatīt Austrumu partnerības politikas turpmāko attīstību.

Eksperts: Pēc Malaysia Airlines lidmašīnas notriekšanas trešais pasaules karš nesāksies 18.07.2014

Pēc Malaysia Airlines pasažieru lidmašīnas notriekšanas tuvākajās dienās gaidāma kompromisa priekšlikumu izvirzīšana, lai izbeigtu bruņoto konfliktu Ukrainas austrumos, turklāt trešais pasaules karš šīs katastrofas dēļ nesākšoties, aģentūrai LETA prognozēja politologs Kārlis Daukšts.

Senators Makeins: ASV jāsniedz Ukrainai militārā palīdzība 18.07.2014

ASV ir pienācis laiks sniegt Ukrainai militāru palīdzību, uzskata Savienoto Valstu senators Džons Makeins.

CVK reģistrē pirmo - "Suverenitātes" - sarakstu Saeimas vēlēšanām 18.07.2014

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien, 18.jūljā, 12.Saeimas vēlēšanām reģistrēja pirmo, ceturtdien iesniegto partijas "Suverenitāte" deputātu kandidātu sarakstu, portāls "Delfi" uzzināja CVK.

Daugavpils mērs deputātiem, kuri balsoja par Latvijas neatkarību, nevarēja nosaukt visas pilsētas domē pārstāvētas partijas 18.07.2014

17.jūlijā Daugavpili ar vizīti apmeklēja biedrības "4. maija Deklarācijas klubs" dalībnieki. Minēto biedrību dibināja Latvijas Augstākās padomes deputāti, kuri 1990.gadā balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Toms Baumanis atsakās no Veselības ministra goda 17.07.2014

Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis atteicies no piedāvājuma kļūt par veselības ministru. Straujuma turpinās sarunas ar iespējamajiem veselības ministra amata kandidātiem, ziņo LETA.

Grigule visnaskāk piesakās darbam EP delegācijās 17.07.2014

Ceturtdien, 17.jūlijā, Eiropas Parlaments (EP) Strasbūrā apstiprinājis jauno pastāvīgo delegāciju skaitu, lielumu un sastāvu.

Ukraina apsūdz Krieviju kara lidmašīnas Su-25 notriekšanā 17.07.2014

Krievijas gaisa spēki trešdien, 16.jūlijā, notriekuši Ukrainas kara lidmašīnu "Su-25", atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes paziņojumu, vēsta mediji.

ES augsto amatu sadale: izgāžas dalībvalstu līderu sarunas 17.07.2014

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi naktī uz ceturtdienu, 17.jūliju, Briselē nav spējuši panākt vienošanos par ietekmīgu ES pārstāvniecības amatu sadali.

Saskaņas premjera kandidāts Saeimas vēlēšanās būs Ušakovs 17.07.2014

Partijas Saskaņa dome trešdien, 16.jūlijā, nolēma, ka šī politiskā spēka Ministru prezidenta amata kandidāts 12.Saeimas vēlēšanās būs Rīgas mērs Nils Ušakovs.

ASV sankcijas pret Krieviju iedzen abu valstu attiecības strupceļā, paziņo Putins 17.07.2014

Amerikas Savienoto valstu sankcijām pret Krieviju būs bumeranga efekts un tās iedzinušas abu valstu attiecības strupceļā, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

ES līderi nav vienojušies par amatu sadali 17.07.2014

Eiropas Savienības (ES) līderi Eirpadomes sanāksmē nav spējuši vienoties par amatu sadali, to žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidente Laidmota Straujuma (V).

Porošenko: Latvija - Ukrainas draugs Eiropā 16.07.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pateicās Latvijai par ātru Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas asociācijas līguma ratifikāciju, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

"Vienotība" pirmo reizi populārāka par "Saskaņas centru", vēsta laikraksts 16.07.2014

"Vienotības" reitings pirmo reizi šīs partijas pastāvēšanas vēsturē ir augstāks nekā "Saskaņas centram", trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā", gan norādot, ka šis fenomens, visticamāk, nebūs ilgs.

Streļčenoks pirms atvaļinājuma ieriebj vēl diviem KNAB biroja speciālistiem 16.07.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pirms došanās atvaļinājumā ierosinājis disciplinārlietas pret diviem biroja galvenajiem speciālistiem, ziņo LETA.

Krievija un BRICS grib izaicināt ASV ietekmi un pretoties sankcijām; militārās savienības nebūs, norāda Putins 16.07.2014

Piecu augošo ekonomiku – Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas un Dienvidāfrikas - savienība BRICS vēlas izaicināt pasaules finansiālās sistēmas atkarību no ASV politikas un stiprināt starptautisko likumu varu, tomēr nav plānu veidot kopīgu militāro un politisko savienību, par Krievijas prezidenta Vladimira Putina stāstīto vēsta raidsabiedrība RT.

Laimdota Straujuma ar Junkeru apspriedīs Dombrovska izredzes ES 16.07.2014

Trešdien, pirms Eiropadomes sanāksmes Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai paredzēta tikšanās ar šodien Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatā ievēlēto Žanu Klodu Junkeru, lai apspriestu Eiropas Parlamenta deputāta ekspremjera Valda Dombrovska (V) amatu iespējas Eiropas Savienības struktūrās, ziņo LETA.

Sākas kandidātu sarakstu iesniegšana Saeimas vēlēšanām 16.07.2014

Trešdien, 16.jūlijā, sākas un līdz 15.augustam turpināsies deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām, kas notiks šā gada 4.oktobrī, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Junkers oficiāli kļūst par EK prezidentu; sākas komisiju "portfeļu dalīšana" 15.07.2014

Bijušais Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers (59) otrdien, 15.jūlijā, slēgtā balsojumā saņēmis Eiropas Parlamenta (EP) atbalstu, tādējādi izturot pēdējo pārbaudījumu ceļā uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta krēslu.

Saeimas komisijas vadītājs: Streļčenoks izskatās bezspēcīgs 15.07.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums pazemināt amatā savu vietnieci Jutu Strīķi apliecina viņa bezspēcīgumu, norāda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), ziņo LETA.

Eksperti: EDSO novērotāji atspēko Rietumu viedokli par Krievijas līdzdalību Ukrainas krīzē 15.07.2014

Krievija, negaidot uguns pārtraukšanu, aicina EDSO novērotājus uz Krievijas-Ukrainas caurlaides punktiem „Doņecka” un „Gukovo”.

Portāla Gorod.lv aptauja: Trešdaļa portāla lasītāju vēlas ietekmēt mūsu valsts nākotni 15.07.2014

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka aptuveni puse no mūsu lasītājiem neplāno balsot Latvijas Saeimas vēlēšanās.

Putins: Krievija grasās veidot attiecības ar Ķīnu augstākā līmenī 15.07.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atrodoties oficiālā vizītē Brazīlijas pilsētā Fortalezā, kurā otrdien tiks atklāts BRICS samits, paziņoja, ka nešaubās par Krievijas un Ķīnas sadarbības panākumiem.

Latvijai vajag jaunu ministra posteni uz prezidentūras laiku ES Padomē, atzīst Straujuma 15.07.2014

Latvijai vajadzētu izveidot jaunu ministra posteni uz prezidentūras laiku Eiropas Savienības (ES) Padomē, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V).

Interesi par dalību vēlēšanās izrādījuši 12 politiskie spēki 15.07.2014

Jau trešdien, 16. jūlijā, Centrālā vēlēšanu komisija vērs durvis kandidātu sarakstu iesniedzējiem, kuri būs gaidīti līdz 5. augustam.

Saeima ratificē ES un Ukrainas asociācijas līgumu 15.07.2014

Saeima pirmdien ārkārtas sēdē ratificēja Eiropas Savienības (ES) asociācijas līgumu ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu, ziņo LETA.

Circene oficiāli atbrīvota no darba 15.07.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vakar parakstīja rīkojumu par veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, savukārt potenciālais kandidāts šim amatam - Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis - savu atbildi par iespēju kļūt par ministru varētu sniegt trešdien vai ceturtdien.

Janukovičs piemēroto sankciju dēļ vēršas ES Tiesā 15.07.2014

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, kurš tika gāzts Maidana protestu rezultātā, vērsies Eiropas Savienības (ES) Tiesā pret viņam un diviem viņa dēliem noteiktajām sankcijām.

SAB atkārtoti izsniedz Strīķei pielaidi valsts noslēpumam 14.07.2014

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atkārtoti izsniedzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei pielaidi valsts noslēpumam.

Par Dombrovska kāroto ES Padomes prezidenta krēslu varētu lemt tikai rudenī 14.07.2014

Otrdien, 15.jūlijā, Eiropas Savienības (ES) līderi Briselē varētu panākt politisku vienošanos par nākamo ES ārpolitikas augsto pārstāvi, bet lēmumu par nākamo ES Padomes prezidentu varētu pieņemt tikai rudenī, liecina Eiropas ziņu portāla "Euobserver" informācija.