Slāvu kultūras dienas Daugavpilī noslēdzās ar košiem Puškina ielas svētkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 6.jūnijā, Daugavpilī noslēdzās tradicionālas Slāvu kultūras dienas, kuras rīkoja Krievu kultūras centrs. Šogad svētki bija vēl vērienīgāki un interesantāki.

Tie norisinājās dažu nedēļu laikā, bet noslēdzās ar izcilā krievu rakstnieka dzimšanai dienai veltītiem Puškina ielas svētkiem.

Šī pasākuma priekšvakarā Puškina biedrība bija sarīkojusi konkursu-viktorīnu, par kuras uzvarētājiem kļuva pilsētas un novada skolu skolēni, tika apbalvoti arī konkursa „Krievu dziesma” uzvarētāji, viena no balvām bija brauciens uz Maskavu.

Pat augstākie spēki bija labvēlīgi un tālumā dārdošais pērkons pagāja garām pilsētai. Puškina ielā bija jautri: uzstājās bērnu radošie kolektīvi, visiem interesentiem bija iespēja aplūkot Krievu nama fondā savāktās vecas lietas, rokdarbus, nogaršot garšīgu putru, pīrādziņus un tēju.

Krievu nama direktore Geroida Bogdanova pastāstīja, ka jaunie svētki nomainīja daudzu pilsētnieku iemīļotos – Tautas ielas svētkus, izsakot cerību, ka tie būs mūsu pilsētas tradicionālie svētki. „Šodien pat debesis ir mūsu pusē: Puškina dzimšanas dienai un krievu valodas svētkiem nekas netraucē, pat pērkons”, paskaidroja Krievu kultūras centra direktore.

Svētku koncertā Puškina ielā uzstājās vairāk nekā 20 kolektīvi un solisti. Svētkus atklāja viesi no Krievijas – bērnu folkloras kolektīvs „Vladimirskije laduški”. Tā vadītāja Svetlana Sergejeva pastāstīja, ka šogad kolektīvs svin 5 gadu jubileju, Daugavpilī viņi piedāvāja skatītāju uzmanībai dzimtā Vladimira apgabala dejas un dziesmas.

Kā parasti ar košiem tērpiem un jautrām dejām priecēja radošie kolektīvi „Balaguri”, „Jūras pērle”, „Avotiņš”. Dziedātāju talantus demonstrēja 27.pirmsskolas iestādes audzēkņi, 16. un 13.vidusskolas skolēni, Krievu kultūras centra folkloras kolektīvi „Slavjanka” un „Rusiči”.

Tāpat svētku dalībnieki varēja apskatīt mākslinieka Leonīda Mudrakovska gleznu izstādi, lieliskas lelles krievu tautas tērpos, vecus gramofonus, gludekļus un izšūtus dvieļus.

Tika organizēts arī gada tirgus un mākslinieka Jevgeņija Bondarenko darbu izstāde, kā arī svētku dalībniekus cienāja ar karstu putru, smaržīgu tēju un medus maizi. Vārdu sakot, tautas svētki bija jautri un interesanti.



Написать комментарий