Geju bāri uzsāk Krievijas degvīna boikotu

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Lielbritānijas, ASV un Kanādas geju bāri un klubi, protestējot pret homoseksuālas orientācijas cilvēku diskrimināciju Krievijā, izsludinājuši šīs valsts dzērienu, galvenokārt degvīna, tostarp Latvijā ražotāStolichnaya, boikotu.

Lesbiešu, geju, biseksuālu un transpersonu (LGBT) kopienas pārstāvji, kas organizē boikotu, apsūdz Krievijas varasiestādes pieaugošā seksuālo minoritāšu diskriminācijā, kas izpaužas aktīvistu vajāšanā un likumprojekta pieņemšanā, ar kuru aizliegtas geju parādes, vēsta BBC. LGBT aktīvisti arī apsver Soču ziemas Olimpisko spēļu boikotu, lai tādējādi pievērstu uzmanību notiekošajam Krievijā saistībā ar seksuālo minoritāšu diskrimināciju.

Tikmēr kompānija SPI, kura izplata pazīstamo degvīna marku Stolichnaya, paudusi atbalstu geju tiesību aktīvistiem. SPI izpilddirektors Vels Mendeļejevs sarunā ar BBC sacījis, ka kompānija ir politiski neitrāla biznesa organizācija un atbalsta caurspīdīgumu, taisnīgumu, vienlīdzību un dažādību. SPI ar vēstuli vērsusies pie LGBT organizācijām, norādot, ka ir aktīvs seksuālo minoritāšu atbalstītājs un sabiedrotais.

«Mēs pilnībā atbalstām jūsu mērķi – cīnīties ar aizspriedumiem Krievijā,» teikts V. Medeļejeva nosūtītajā vēstulē. Tāpat tajā uzsvērts, ka Stolichnaya nav Krievijas produkts, bet gan tiek izgatavota Latvijā, izmantojot izejvielas no Krievijas.

SPI atbalstu seksuālajām minoritātēm apsveicis viena no Londonas Soho rajona geju bāriem Manbar īpašnieks Kriss Eimoss. «Ir žēl, ka viss geju sabiedrības niknums nogāzies pār viņiem [SPI]. Tomēr gan viņiem, gan arī lielai daļai Krievijas kompāniju nāksies izdarīt spiedienu uz Krievijas valdību,» sarunā ar BBC sacīja K. Eimoss. Viņš norādīja, ka cer, ka līdzīgu atbalstu paudīs arī citi degvīna ražotāji.

Krievu degvīna boikotu uzsāka ASV LGBT kopiena, lai paustu solidaritāti Krievijas seksuālajām minoritātēm un to atbalstītājiem, kā arī, lai pievērstu starptautisku uzmanību geju, lesbiešu, biseksuālu un transpersonu vajāšanai kaimiņvalstī. Iniciatīva guvusi atbalstu Kanādā un Lielbritānijā.


Написать комментарий