Daugavpils pilsētas skolēni pilsētas vēsturē varēs pieskarties vēsturei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 18.februārī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika jaunās muzejpedagoģisko programmu telpas atklāšana.
Muzeja darbiniekus apsveica pilsētas vadība un dažādu pašvaldības struktūru pārstāvji.

Savukārt visiem klātesošajiem pastāstīja par 13 interaktīvām programmām (piemēram, „Pagātnes reveranss”, “Pa senā cilvēka pēdām”, „Vecā skola” u.c.), kuras ir ļoti pieprasītas Daugavpils skolēnu vidū. Tagad tās papildināja jaunā muzejpedagoģiskā programma par senām rotaļlietām. Visas programmas izstrādātas uz muzeja krājuma pamata. Gada laikā tās plānots papildināt ar programmām, kas tiks veltītas pasaules pasakām, Daugavpils pieminekļiem, etiķetei un dažādām profesijām.

Muzeja direktore Ruta Ģiptere pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jaunās telpas atrašanās pagrabtelpā noteikti ieintriģēs potenciālos apmeklētājus. Nākotnē interaktīvas nodarbības tiek plānots piedāvāt ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Drīz jaunajā telpā tiks izmantota arī digitālā tāfele.

„Ceram, ka skolēniem šī telpa iepatiksies, jo tajā valda īpaša gaisotne, nodarbību laikā bērni varēs apskatīt un paturēt rokās eksponātus, kuri pirms tam bija redzami tikai stendos aiz stikla. Viņiem būs iespēja pieskarties vēsturei burtiskajā nozīmē”, uzskata R.Ģiptere.

Pirmie jauno telpu apmeklēja Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” pulciņu dalībnieki, kuri nodemonstrēja labas Daugavpils pilsētas un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vēstures zināšanas. Balvas – konfektes – ātri vien beidzās.

Pirmās interaktīvas nodarbības noslēgumā gan bērniem, gan pieaugušajiem piedāvāja radošo uzdevumu – pabeigt zīmējumu. Rezultātā tapa vairāki interesanti radošie darbi.

Muzeja darbinieku sens sapnis tika īstenots, pateicoties Kultūrkapitāla fonda, pašvaldības atbalstam un dalībai ES fonds starptautiskajā projektā „Muzeju vārti”. Remontdarbi un nepieciešamā aprīkojuma un mēbeļu iegāde izmaksāja 13 000 latus, no tiem gandrīz 5 000 lati bija Kultūrkapitāla fonda finansējums, 5 100 lati – pašvaldības finansējums, pārējos līdzekļus piešķīra ES fonds starptautiskā projekta ietvaros.

Jaunās telpas skici radīja muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa, bet būvdarbus veica firma „Celtnieks”.
Interaktīvas nodarbības apmeklēšana maksā 0,71 eiro (0,50 latus).
 



Написать комментарий