Psiholoģe V. Padmišanina: Skola māca un attīsta bērnus, un ir svarīgi to darīt uz pozitīvu piemēru, metožu un pasākumu pamata 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februāra sākumā vienā no Dānijas zoodārziem notikušais izraisīja sabiedrībā aktīvas diskusijas. 

Runa ir par žirafes Mariusa nogalināšanu Kopenhāgenas zooloģiskajā dārzā ar mērķi nepieļaut krustošanos vienas populācijas ietvaros. Šis lēmums satrauca arī mūsu valsts sabiedrību – Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš atklāti pauda savu viedokli par to vienā no intervijām Rīgas MIL.

Tomēr burtiski šonedēļ parādījās informācija par to, ka dzīvnieku nogalināšanas prakse tieši nepilngadīgo bērnu acu priekšā notika arī otrajā lielākajā Dānijas pilsētā, kur viņus vietējais Dabas vēstures muzejs uzaicināja uz izziņas pasākumu – vilka sekciju. 

Tādēļ portāla Gorod.lv vērsās pie psiholoģes Jeļenas Podmišaninas, lai uzzinātu speciālista viedokli par to, kā šādas atklātas stundas var ietekmēt bērnu psihi un saņēma komentāru.

„Bērnu psihe īpaši intensīvi attīstās skolas gadu laikā. Visi piemēri, kuri ir saistīti ar agresiju un vardarbību ļoti negatīvi ietekmē bērnu emocionālo pasauli. Sekas var būt dažādas, viss ir ļoti individuāls. Vienam tas kļūs par atdarinājuma stimulu, cits nevarēs naktīs iemigt no bailēm, kādam var parādīties bažas pret stundām, ja nu vēl gadīsies nepatīkami pārdzīvojumi. Tāpat bērnu uztveri un attīstību ļoti nelabvēlīgi ietekmē datu, kā arī citu agresīvu notikumu atspoguļošana masu mēdijos. Skola māca un attīsta bērnus, un ir svarīgi to darīt uz pozitīvu piemēru, metožu un pasākumu pamata”, – dalījās J. Podmišanina. 


Написать комментарий

pilnīgs pārpratums... vai tad labāk nepadodas govis slaukt?