Politika

Rinkēvičs aicina lemt par ilgstošu NATO sabiedroto spēku klātbūtni Baltijā 25.06.2014

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs šajās dienās piedalās NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē, kur galvenā uzmanība veltīta NATO valstu un valdību vadītāju 4. – 5.septembra samitam Velsā, Apvienotajā Karalistē.

Referenduma iniciatori pirms vēlēšanām vērsās pie visām politiskajām partijām 2 25.06.2014

Gaidāmo Saeimas vēlēšanu priekšvakarā Biedrība „Sargāsim mūsu bērnus! - Защитим наших детей!” nosūtījusi aicinājumu visām partijām, kas plāno izvirzīt savus kandidātus.

Porošenko varētu atcelt uguns pārtraukšanas režīmu 25.06.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko devis pavēli spēka struktūru vadītājiem atklāt uguni uz Ukrainas drošības spēku apšaudīšanu un neizslēdz iespēju priekšlaicīgi atcelt uguns pārtraukšanas režīmu, ziņo LETA-UNIAN.

Premjere: Circenei nepiedāvās veselības ministres amatu 25.06.2014

Nākamajās Saeimas vēlēšanās ilgstoši slimojošā veselības ministre Ingrīda Circene netiks piedāvāta kā "Vienotības" šī amata kandidāte, intervijā "Dienai" stāstījusi premjerministre Laimdota Straujuma, kuru "Vienotība" Ministra prezidenta amatam grasās piedāvāt arī pēc vēlēšanām.

Itālija prezidentūras laikā uzstās uz ES izaugsmes politiku 25.06.2014

Eiropa nevar cerēt uz stabilitāti, ja tās mērķis nebūs panākt izaugsmi, norādījis Itālijas premjerministrs Mateo Renci (Matteo Renzi) īsi pirms tam, kad ekonomisko grūtību skartā Dienvideiropas valsts pārņems prezidentūras grožus Eiropas Savienības (ES) Padomē.

J.Lāčplēsis: „Latgales partija” meklē partnerus, kuri palīdzētu aizstāvēt pilsētas intereses 1 25.06.2014

Pirms dažām dienām daži pilsētas plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka 21.jūnijā „Latgales partijas” sapulcē partijas priekšsēdētājs un Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka no vairākām partijām tika saņemti piedāvājumi izveidot partiju apvienību un kopīgi startēt gaidāmajās vēlēšanās, un priekšvēlēšanu sarakstu „Latgales partija” veidos kopā ar „Vienotību”.

Ukrainas notikumu kontekstā "Jaunais vilnis" nebūtu jāaizliedz, uzskata Straujuma 25.06.2014

Krievijas attieksmes pret Ukrainu kontekstā nebūtu jāaizliedz jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", trešdien intervijā laikrakstam "Diena" atzīst premjerministre Laimdota Straujuma ( V).

Pulkvedis H.Houfs: Nevaru teikt, vai Daugavpils ir Latvijas Krima, tas ir politikas jautājums 25.06.2014

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpili ar oficiālu vizīti apmeklēja NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa.

Baltijas valstu premjeri tiksies ar EK priekšsēdētāju Barozu 21.06.2014

Sestdien, 21.jūnijā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma Tallinā (Igaunija) un Baltijas valstu premjerministri tiksies ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuels Barozu.

Straujuma uzdod Streļčenokam rakstiski paziņot par saviem nākotnes plāniem KNAB 21.06.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzdevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam iesniegt ziņojumu par pirmā pusgada darbības rezultātiem, papildus iekļaujot arī biroja personāla politikas jautājumus, ziņo LETA.

Latvija oficiāli apliecina solidaritāti Ukrainai 21.06.2014

Latvija atbalsta jaunievēlētā Ukrainas prezidenta un valdības centienus atjaunot mieru un stabilitāti valstī un īstenot nepieciešamās reformas, kā arī Eiropas Savienībai (ES) ir jāīsteno vienota Krimas aneksijas neatzīšanas politika, teikts Saeimas Eiropas lietu komisijas piektdien apstiprinātajā Latvijas nacionālajā pozīcijā par Ukrainu, ziņo LETA.

Sāk vākt iedzīvotāju parakstus par Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu 21.06.2014

Sabiedrības iniciatīvu platformā "ManaBalss.lv" pirms nedēļas aizsākta parastu vākšana par izmaiņām Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtībā – tās autori rosina Satversmes 36. pantā noteikt, ka Valsts prezidents ievēlams atklātā balsojumā ar ne mazā kā 51 Saeimas locekļa balsu vairākumu.

Satversmes preambula novedīs pie konfrontācijas, uzskata Krievijas vēstnieks Vešņakovs 21.06.2014

Iespējams, jau drīzumā uz Latvijas Satversmes papildināšanu ar preambulu varētu sekot negatīva reakcija no Krievijas Ārlietu ministrijas puses, piektdien, 20. jūnijā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Premjere: Circene pati varētu pamest amatu 20.06.2014

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma („Vienotība”) pagaidām vēl neprasīs ilgstoši slimojošās veselības ministres Ingrīdas Circenes („Vienotība”) atkāpšanos.

Porošenko izsludina Ukrainas miera plānu 20.06.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piektdien izsludināja savu 14 punktu miera plānu situācijas noregulēšanai Doņeckas un Luhanskas apgabalos, aicinot nekavējoties nolikt ieročus un solot varas decentralizāciju konstitucionālu reformu ceļā, ziņo LETA-AFP.

ES apsver iespēju uz Ukrainu sūtīt civilās drošības ekspertus 20.06.2014

Nākamās nedēļas sākumā Luksemburgā uz tikšanos pulcēsies ES dalībvalstu ārlietu ministri.

Ukraina: Darīsim visu, lai nepieļautu patriarha Kirila vizīti 20.06.2014

Ukrainas Kultūras ministrija paziņojusi, ka uzskata par nevēlamu Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila vizīti Kijevā, kamēr Krievija turpina agresiju pret Ukrainu un sagrābusi daļu tās teritorijas, ziņo LETA-UNIAN.

Vairāki deputāti izstājas no Vienotības Saeimas frakcijas 20.06.2014

Saeimas deputāti Inguna Rībena, Janīna Kursīte-Pakule un Andris Buiķis ir izstājušies no "Vienotības" Saeimas frakcijas, ziņo LETA.

Druviete un Circene – starp diviem dzirnakmeņiem 20.06.2014

Vienotības norobežošanās no savām ministrēm – Ingrīdas Circenes un Inas Druvietes –, nesniedzot viņām atbalstu krīzes situācijā, iezīmē vairākus būtiskus procesus. Viena no spēcīgākajām Latvijas partijām šobrīd piedzīvo būtisku transformāciju un pašattīrīšanos, kas jau ir prasījusi un arī turpmāk var prasīt politiskos upurus.

Preambula pieņemta. Opozīcija kaļ plānus tās dzēšanai 20.06.2014

Opozīcijā esošajam Saskaņas centram (SC) vismaz uz laiku piekāpjoties Saeimas konstitucionālajam vairākumam, parlaments valsts pamatlikumā iekļāvis ievadu, kurā pasludināts, ka Latvijas valsts nodibināta latviešu nācijas pastāvēšanas garantēšanai.

Putins un Porošenko telefonsarunā apsprieduši Ukrainas konflikta risinājumus 20.06.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefoniski apsprieduši situācijas noregulējumu Ukrainas austrumos, vēsta ārvalstu mediji.

Ādažu mērs Sprindžuks iestājies "Reģionu aliansē" 20.06.2014

Ceturtdien, 19. jūnijā "Reģionu aliansē" uzņemts Ādažu novada domes priekšsēdētājs, kādreizējais "tautpartijietis" Māris Sprindžuks.

Solvita Āboltiņa Saeimas kancelē kāpj tautastērpā 20.06.2014

Saeimas deputāti tradicionāli ielīgoja svētkus un sveica parlamentāriešus Jāņus. Izmaksas par uzkodām un dzērieniem apmaksāja deputāti un parlamenta darbinieki. Ceturtdiena Saeimā ir pēdējā pavasara sesijas sēde.

Prezidents: Šī nebūs viegla vasara 19.06.2014

Šī nebūs vieglā vasara, jo pilnā sparā ritēs vēlēšanu kampaņa, tomēr deputātiem būs jāgatavojas šī sasaukuma Saeimas pēdējai rudens sesijai un lemšanai par svarīgiem jautājumiem, kuru ir ļoti daudz, uzrunājot parlamentu, uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš, ziņo LETA.

Rajevskis: Pirms Saeimas vēlēšanām liela nozīme būs TV debatēm 19.06.2014

Mēnesi pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām būs noteikts „klusais periods” – televīzijā nebūs politisko reklāmu, tāpēc pieaugs televīzijas debašu nozīme, un debatēs atšķirībā no reklāmām politiķiem būs jāspēj saprotami pastāstīt, kāpēc par viņiem būtu jābalso, intervijā „Pieci.lv” atzina politikas procesu vērotājs Filips Rajevskis.

Deputāts Cilevičs aizmieg pie stūres; viņu sauks pie atbildības 19.06.2014

Saeimas deputātu Borisu Cileviču (SC) plāno saukt pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmes negadījumu, ziņo LETA.

Robežsardze: Patvērumu Latvijā lūguši septiņi Ukrainas pilsoņi 19.06.2014

Šogad septiņi Ukrainas pilsoņi lūguši patvērumu Latvijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” pastāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Putins "beigs slikti" jebkurā gadījumā, uzskata Akuņins 19.06.2014

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam viņa radītā politika "beigsies slikti" jebkurā gadījumā un valsti sagaida apvērsums, uzskata Krievijas rakstnieks Grigorijs Čhartišvilli, kurš pazīstams ar pseidonīmu Boriss Akuņins.

Satversmes preambulā nostiprina Latvijas valsts pastāvēšanas pamatus 19.06.2014

Saeimas deputāti ceturtdien, pēdējā pavasara sesijas plenārsēdē, atbalstījuši Satversmes ievadu jeb preambulu.

Āboltiņa sola tuvākajās nedēļās lemt par Circenes darbu 19.06.2014

Veselības ministrei Ingrīdai Circenei (V) būtu objektīvi jāskatās uz spēju pildīt savus pienākumus, un tuvāko nedēļu laikā „Vienotība” plāno lemt par šo jautājumu.

Uz vēlēšanām ar apliecību 19.06.2014

Lai nodrošinātu iespēju Saeimas vēlēšanās piedalīties tiem gandrīz 30 000 vēlētāju, kuriem oktobrī nebūs pases, Saeima jūlijā kā steidzamus sesiju starplaikā ārkārtas sēdēs varētu pieņemt grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā.

Partijas sāk atklāt premjera amata kandidātus 19.06.2014

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir trīs premjera amata kandidāti, bet Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (VL!-TB/LNNK) par reālāko premjera amata kandidātu uzskata ilggadējo eiroparlamentārieti Robertu Zīli.

Broka apstrīd lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam 19.06.2014

Tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) trešdien vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lai pārsūdzētu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Bērziņam ir izredzes tikt pārvēlētam uz otro pilnvaru termiņu 19.06.2014

Vismaz daļa politisko partiju, kas oktobrī, visticamāk, tiks ievēlētas 12. Saeimā, neizslēdz iespēju atbalstīt pašreizējā Valsts prezidenta Andra Bērziņa pārvēlēšanu uz otru pilnvaru termiņu.

ST apstrīd kriminālatbildību par padomju un nacistu noziegumu noniecināšanu 18.06.2014

„Saskaņas centra” (SC) Saeimas frakcijas deputāti ir sagatavojuši prasību Satversmes tiesai (ST), kurā prasa atzīt par spēkā neesošu jauno Krimināllikuma pantu, kurš paredz kriminālatbildību par nacistiskās Vācijas un Padomju Savienības agresijas publisku noliegšanu, attaisnošanu, slavināšanu vai rupju noniecināšanu.

Triju valstu vēstnieki interesējās par demogrāfiju un vispārējo situāciju Daugavpilī un reģionā 2 18.06.2014

Trešdien, 18. jūnijā Daugavpili apmeklēja uzreiz trīs augsti viesi: Beniluksa valstu vēstnieki.

Circene negrasās demisionēt 18.06.2014

Tā kā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām palikuši vien trīs mēneši, nav pamata runām par nepieciešamību atkāpties un jauna veselības ministra meklēšanai, ar Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas departamenta starpniecību pauž ministre Ingrīda Circene (V).

Porošenko: Robežas stiprināšanai nepieciešama ASV un ES palīdzība 18.06.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli norādījis, ka Ukrainai nepieciešama Eiropas Savienības (ES) un ASV palīdzība, lai pastiprinātu kontroli pār valsts robežu ar Krieviju, ziņo Ukrainas portāls „Censor.net.ua”, atsaucoties uz prezidenta Preses dienestu.

Prezidents: Veselības nozares vadībā drīz būs izmaiņas 18.06.2014

Valsts prezidents  Andris Bērziņš pārliecināts, ka pašreizējā situācija, kad ilgstošās veselības ministres slimības dēļ viņas pienākumi jāpilda premjerministrei, kura daļēji arī pilda tieslietu ministres pienākumus, nav pieņemama.

Porošenko pasludinās vienpusēju uguns pārtraukšanu 18.06.2014

Ukrainas vienpusējā kārtā pārtrauks uguni valsts austrumos, lai dotu iespēju nelikumīgo bruņoto grupēju locekļiem atbruņoties, bet tiem, kas to vēlas, - pamest valsti, trešdien paziņoja prezidents Petro Porošenko, ziņo LETA--KORRESPONDENT.NET.

Vienotības sarakstā līderu maiņa 18.06.2014

Vienotība ir pirmais politiskais spēks, kas šonedēļ prezentēja kandidātu saraksta līderus Saeimas vēlēšanās. Valdības vadītāja Laimdota Straujuma, kas būs pirmā Vidzemē, oficiāli nominēta arī kā partijas premjera kandidāte, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Valdība atbalsta IZM ierosinājumu pedagogu algu nodrošināšanai 18.06.2014

Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu veikt grozījumus vairākos normatīvajos aktos, tādējādi nodrošinot trūkstošo finansējumu pedagogu darba samaksai par pedagogu kvalitātes pakāpēm, ziņo LETA.

Putins un Porošenko telefonsarunā pārrunā iespējamo pamieru 18.06.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas vadītājs Petro Porošenko telefonsarunā pārrunājuši iespējamu pamieru Austrumukrainā, kā arī divu Krievijas žurnālistu nāvi, paziņojumā informē Kremlis.

Alimentu nemaksātājus grib "kārt pie kauna staba" – publiskot viņu vārdus 18.06.2014

Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisija otrdien, 17. jūnijā paudusi atbalstu tieslietu ministres Baibas Brokas (NA) ierosinājumam Latvijā izveidot publiski pieejamu datu bāzi par uzturlīdzekļu nemaksātājiem.

Straujuma ētisku apsvērumu dēļ neprasīs Circenes demisiju 18.06.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) neprasīs veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, kā to otrdien aicinājusi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA), ziņo LETA.

Broka: Korupcija Latvijā ir centieni izmantot politisko varu 17.06.2014

Korupcija ir centieni izmantot politisko varu, lai ietekmētu dažāda veida publiskos procesus, otrdien, starptautiskā pētījuma "Nelegālie tīkli un politika Baltijas valstīs" prezentācijā sacīja tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK).

Straujumu nokaitina IZM absolūtā neprofesionalitāte 17.06.2014

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izskatās "absolūti neprofesionāli," otrdien valdības sēdē ieilgstot diskusijām par vairākiem IZM sagatavotajiem noteikumu projektiem, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

SAB pārraudzību Brokas vietā uzņemas premjerministre 17.06.2014

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) pārraudzību, šo pienākumu uzņemsies Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), otrdien lēma Ministru kabinets.

Broka nestartēs Saeimas vēlēšanās 17.06.2014

Tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) nepiedalīsies Saeimas vēlēšanās, vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Premjere par Krievijas lidmašīnām: Mūs mēģina iebiedēt! 17.06.2014

NATO patruļlidmašīnas pirmdien virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificējušas Krievijas armijas agrīnās brīdināšanas un vadības sistēmas lidmašīnu "A-50", ziņo LETA.