Politika

Laikraksts: Arī Naudiņam var neiedot pielaidi valsts noslēpumam 17.06.2014

Valdošajās aprindās, kas saistītas ar partiju "Vienotība", pēdējā laikā klīst nopietnas runas, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam nedos pielaidi valsts noslēpumam, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Straujuma būs "Vienotības" premjerministra amata kandidāte 12. Saeimas vēlēšanās 17.06.2014

"Vienotība" kā savu kandidātu Ministru prezidenta amatam pirms 12. Saeimas vēlēšanām virzīs pašreizējo valdības vadītāju Laimdotu Straujumu (V).

Krievija vīlusies par "vēstniecības vandālisma" neskatīšanu ANO Drošības padomē; Kijevai nosūtīta nota 16.06.2014

Neraugoties uz to, ka gan ASV, gan ES, gan ANO ģenerālsekretārs nosodījuši vandālisma aktu, kas 14. jūnijā tika vērsts pret Krievijas vēstniecību Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 15. jūnijā paziņoja, ka ir vīlies Rietumu diplomātijā.

Pamatojoties uz dažādiem līgumiem, "Rīgas Satiksmes" nauda plūst ar SC saistītu personu kontos 16.06.2014

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas Satiksme", kas nesen izpelnījies neglaimojošu atzinumu no Valsts kontroles, ar regulāriem naudas pārskaitījumiem papildina ar "Saskaņas centru" saistītu personu bankas kontus, turklāt naudas saņēmējiem un uzņēmuma vadībai ir grūti precīzi pateikt, par ko maksāts.

Mediji: Janukovičš dzīvo Sočos kopā ar sievu 13.06.2014

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Jankuvičs apmeties uz dzīvi Krievijas pilsētā Sočos kopā ar savu civilsievu Ļubovu Poležai, atklājis Maskavas Ziemeļu administratīvā apgabala pārstāvis Oļegs Mitvoļs, atsaucoties uz saviem avotiem.

Neveidos komisiju Streļčenoka vērtēšanai 13.06.2014

Komisija, kas vērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību amatam, tomēr netiks veidota, šodien pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu (V) žurnālistiem paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Politologs atklāj, kāpēc daži politiķi neskatās acīs 13.06.2014

Latvijā nav attīstīta komunikācijas māksla, tāpēc daudziem cilvēkiem ir problēmas uzrunāt cits citu, atbildot uz jautājumu, kāpēc daži politiķi runājot neskatās sarunbiedram acīs, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja politologs Filips Rajevskis.

Krievijas un Ukrainas prezidenti apspriež krīzi Ukrainā 13.06.2014

Ceturtdienas vakarā notikusi telefonsaruna starp Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Ukrainas  prezidentu Petro Porošenko. Tās laikā apspriests Kijevas plāns Austrumukrainas krīzes risināšanai.

Eirokomisāra portfeli Latvija var arī nedabūt 13.06.2014

Pagaidām ir pāragri prognozēt, kurus komisāru "portfeļus" jaunajā Eiropas Komisijā iegūs Latvija un Lietuva, turklāt amatus sadalījums ir atkarīgs no tā, "kādas būs politisko grupu un personāliju kombinācijas".

ES un Ukrainas sadarbības līgums "buksē" Briseles ierēdņu kabinetos 12.06.2014

Birokrātiskos līkločos iestrēdzis Eiropas Savienības (ES) sadarbības līgums ar Ukrainu, kuru paredzēts parakstīt līderu samitā Briselē, kas gaidāms tūlīt pēc Jāņiem.

Dombrovska ģimenes kredīts: Ekspremjers naudas un aizdomu spīlēs 12.06.2014

Ja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un institūcijas drīzumā vienosies par Eiropas Komisijas (EK) prezidentu, tad valstu izvirzītos komisāra amata kandidātus gaida iztaujāšana Eiropas Parlamentā (EP).

Pabriks brīdina: Daudzās partijās izplatās "bīstama slimība" 12.06.2014

Neaizvietojamu cilvēku nav un partijas zaudē nevis tāpēc, ka tās līderi aizbrauc, bet tādēļ, ka netika padomāts par to, kas varētu viņus aizvietot, atbildot uz jautājumu, vai "Vienotība" spēs pārdzīvot savu līderu aizbraukšanu Saeimas vēlēšanās, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais aizsardzības ministrs un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks.

Partijas jūlijā atklās piedāvājumu - vieniem jaunas, citiem pārbaudītas lokomotīves 12.06.2014

Ja Saskaņas centra un Vienotības starts Saeimas vēlēšanās varētu atnest būtiskas pārmaiņas šo politisko spēku pieteikumā, tad divi citi parlamentā pārstāvētie politiskie spēki - Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) un Zaļo un Zemnieku savienība - lielus pārsteigumus vēlētājiem nesola.

Šlesers grib veidot ekspremjeru partiju, vēsta laikraksts 12.06.2014

Politiķis Ainārs Šlesers, kurš jau iepriekš demonstrējis ideju daudzveidību cīņā par "politiskā Olimpa" iekarošanu, 12. Saeimas vēlēšanas varētu startēt ar jaunu partiju, kas zem viena karoga apvienos vairākus kādreizējos valdības vadītājus, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Luhanskas apgabalā pasludināta vēl viena republika 12.06.2014

Luhanskas apgabala Lisičanskā divas separātistu grupas, kas iepriekš pārstāvējušas pašpasludināto Luhanskas Tautas Republiku, nav sadalījušas varu, ceturtdien vēsta aģentūra UNIAN.

KNAB pārbauda Straujumas dēla darbības ar nekustamo īpašumu 12.06.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudi par premjerministres Laimdotas Straujumas (V) iespējamo atrašanos interešu konfliktā sācis pēc portālā "pietiek.com" publicētās informācijas saistībā ar premjerministres dēla firmu.

Slovjanskas mēru atstādina no amata un arestē 11.06.2014

Pašpasludinātais Slovjanskas "mērs" Vjačeslavs Ponomarjovs otrdien "atstādināts no amata" un arestēts. Pavēli par viņa arestu personīgi devis Ukrainas Donbasa reģionu kaujinieku līderis Igors Girkins, ziņo LETA.

Streļčenoka darba izvērtēšanas komisiju vadīs Kalnmeiers 11.06.2014

Iespējamo komisiju par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka izvērtēšanu esot piekritis vadīt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Portāls: Pabriks ievēlēšanu EP nosvin ar jauna auto iegādi 11.06.2014

Eksministra Arta Pabrika ģimene pāris dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām iegādājusies jaunu auto - koncerna BMW ražoto MINI Cooper Countryman SD ALL4, par to bez kredīta ņemšanas uzreiz samaksājot 27 000 eiro, liecina "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija.

Daugavpils mērs neiebilst pret pašvaldību deputātu sasaukumu termiņa pagarināšanu līdz 5 gadiem 11.06.2014

Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un Latvijas Darba devēju konfederācija nosūtīja valsts augstākajām amatpersonām vēstuli ar priekšlikumu pielāgot pašvaldību vēlēšanas Eiropas Parlamenta vēlēšanu ciklam un turpmāk tās rīkot vienā dienā, reizi piecos gados.

Uz SAB neviens nekādu politisko spiedienu neizdara, uzsver Maizītis 11.06.2014

Neviens nekādu politisko spiedienu uz Satversmes un aizsardzības biroja (SAB) lēmumiem nav izdarījis un neizdara, trešdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja biroja vadītājs Jānis Maizītis.

Notikušo Krimā Ždanoka nodēvē par "krievu atmodu" 11.06.2014

Nemieri Krimā, kas beidzās ar tās aneksiju, ir tur dzīvojošo krievu atmoda, otrdien, 10.jūnijā, intervijā Latvijas televīzijas raidījumam "1:1" sacīja eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība).

Blogeri baumo: Normandiju apmeklējis Putina dubultnieks 11.06.2014

Uz pasākumiem par godu Normandijas desanta 70.gadadienai nebija ieradies Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet gan viņa dubultnieks. Par to paziņoja blogeris Oļegs Leusenko savā blogā.

Streļčenoks atklāti izrāda nepatiku pret Strīķi 10.06.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks zinot pietiekami daudz faktu, lai katru dienu pret savu vietnieci Jutu Strīķi rosinātu disciplinārlietas.

Prezidents Bērziņš oficiāli sācis vizīti Tadžikistānā 10.06.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdienas rītā oficiāli sācis vizīti Tadžikistānā, kur tās galvaspilsētā Dušanbē oficiāli notikusi oficiāla sagaidīšanas ceremonija, otrdienas rītā Latvijas Radio programmā „Labrīt!” pastāstīja žurnālists Uģis Lībietis, kurš arī devies uz Tadžikistānu.

Saeimas deputāte Rībena izstājas no "Vienotības" 10.06.2014

Saeimas deputāte Ingūna Rībena nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība", portālu "Delfi" informēja politiķe.

"Mani neinteresē, ko Putins domā par manu valsti," norāda Porošenko 10.06.2014

Ukrainas jaunajam prezidentam Petro Porošenko ir vienaldzīgi, ko Krievijas līderis Vladimirs Putins domā par Ukrainu, intervijā žurnālam "Time" atklājis sestdien amatā stājies Ukrainas vadītājs.

Porošenko liek izveidot koridorus civiliedzīvotāju izkļūšanai no kara zonas 10.06.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko devis rīkojumu humāno koridoru izveidei, lai no teritorijām, kur notiek pretterorisma operācija, droši varētu izkļūt civiliedzīvotāji, atsaucoties uz valsts galvas peses dienestu, vēsta "Korrespondent.net".

Finanšu ministra lēmums nestartēt vēlēšanās atklāj Vienotības iekšējās grūtības 10.06.2014

Valdības veidošanas laikā finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) solīja, ka startēs Saeimas vēlēšanās.

Dombrovskis atklāj, kāpēc Vienotība var uzvarēt Saeimas vēlēšanās 10.06.2014

Bijušais Ministru prezidents un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (V) nepiekrīt izskanējušiem viedokļiem par to, ka "Vienotība" varētu nepārdzīvot daudzu partijas līderu aizbraukšanu Saeimas vēlēšanās. Par to, kāpēc šādiem apgalvojumiem nav pamata, viņš pastāstīja intervijā portālam Mixnews.lv.

Straujuma apšauba KNAB darba kvalitāti 10.06.2014

Premjerministre Laimdota Straujuma atzīst, ka apšauba Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba kvalitāti.

Pielaide valsts noslēpumam Brokai liegta nopietnu risku dēļ, uzsver Maizītis 10.06.2014

Pielaide valsts noslēpumam tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA) nav piešķirta nopietnu risku dēļ, pirmdien, 9.jūnijā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis.

Rosinās veidot komisiju Streļčenoka darbības vērtēšanai 09.06.2014

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicinās valdību lemt par to, vai ir nepieciešams veidot komisiju, kas izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamajam amatam.

Broka nesaņem pielaidi valsts noslēpumam 09.06.2014

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pēc teju sešu mēnešu ilgušas pārbaudes nolēmis nepiešķirt tieslietu ministrei Baibai Brokai (Nacionālā apvienība) augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem.

Pabriks nosauc par egoistiem cilvēkus, kuri negrib palīdzēt Ukrainai 09.06.2014

Ukrainas valdībai Latvija un Baltijas valstis kalpo par piemēru reformu veikšanā, kas ilga 20 gadu garumā, tāpēc palīdzēt Ukrainai būtu laba iespēja, kā attīstīt savstarpējās attiecības, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais aizsardzības ministrs un Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V).

NA Brokas vietā citu tieslietu ministru vēl nemeklē 09.06.2014

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK patlaban nemeklē jaunu tieslietu ministra amata kandidātu Baibas Brokas vietā, gadījumam, ja viņai netiks piešķirta pielaide valsts noslēpumam, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Anglijā dzīvojošu latvieti ievēl vietējā domē 09.06.2014

Anglijā dzīvojoša latviete Dzidra Noor ievēlēta Mančestras domē, svētdien, 8.jūnijā, vēsta LNT raidījums "Top 10".

Grigulei palīdz noslēpumaina sieviete, kura saņem prāvu algu 09.06.2014

Kopš Iveta Grigule (ZZS) sasniegusi savu mērķi un kļuvusi par Eiroparlamenta deputāti, viņu Latvijā vairs nav viegli pamanīt. Politiķe ir aizņemta ar konsultācijām, vai strādāt konservatīvajā eiroskeptiķu vai arī liberāļu frakcijā, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Eksperti: Ukrainas prezidentam būs vajadzīga liela meistarība un vairākums parlamentā 09.06.2014

Murgiem par federalizāciju nav augsnes Ukrainā, Ukraina bija, ir un būs unitāra valsts, Krima ir un būs Ukrainas sastāvā - tā apņēmīgi sola Petro Porošenko, kurš kļuvis par Ukrainas prezidentu.

Āboltiņa likumprojektu par ātro kredītu ierobežošanu nosauc par brāķi 09.06.2014

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība") šonedēļ Saeimas pirmajā lasījumā pieņemto likumprojektu, kam būtu jāierobežo ātro kredītu izsniegšana, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "De facto" nosauca par brāķi, bet pašas partijas biedrus, kuri balsoja par - par populistiem.

Porošenko kļūst par Ukrainas prezidentu 07.06.2014

Sestdien svinīgā ceremonijā Augstākajā radā jaunievēlētais Ukrainas prezidents Petro Porošenko nodevis prezidenta zvērestu. Viņa zvērestu pieņēmis Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Juris Baulins, ziņo LETA-UNIAN.

Latvijā sāk aģitēt Saeimas vēlēšanām 07.06.2014

Latvijā sestdien sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms rudenī paredzētajām Saeimas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Finanšu ministrs Andris Vilks aiziet no politikas 07.06.2014

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) nolēmis nekandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Līdz ar valdības maiņu viņš plāno beigt darboties valsts pārvaldē un atgriezties finanšu biznesā, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

ASV iesaka Kijevai neveikt pilna mēroga operācijas valsts austrumos 2 07.06.2014

Pašreizējai Kijevas varai jāizvairās no kara stāvokļa ieviešanas, neproporcionāla spēka pielietošanas un vērienīgām pretterorisma operācijām, paziņoja ASV prezidenta palīga vietnieks nacionālās drošības jautājumos Entonijs Blinkens.

Olands: Rietumi atceras izšķirošo PSRS ieguldījumu uzvarā par Vāciju 1 07.06.2014

Rietumi atceras Padomju Savienības tautas izšķirošo ieguldījumu uzvarā pār hitlerisko Vāciju, paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands sabiedroto desanta izsēšanās Normandijā 70. gadadienas ceremonijā.

Slovjanskā sācies karš 07.06.2014

Slovjanskā sācies vērienīgs Ukrainas spēku uzbrukums separātistiem. Ukrainas varasiestādes norāda, ka sākusies operācijas aktīvā fāze. Uzbrukumā iesaistīti tanki, ziņo LETA.

'Saskaņa' pārcēlusies uz pašvaldības un ES naudu uzposto Spīķeru kvartālu 07.06.2014

Neilgi pirms maija nogalē notikušajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām Spīķeru kvartālā, pašā Maskavas ielas sākumā iekārtots Rīgas mēra Nila Ušakova pārstāvētās politiskās partijas "Saskaņa" birojs.

Sākas Saeimas priekšvēlēšanu aģitācijas periods 07.06.2014

Sestdien, 7.jūnijā sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms 2014.gada Saeimas vēlēšanām. Tas ilgst līdz 4.oktobrim, portālu "Delfi" informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Olands cer panākt, ka Putins sarokojas ar Porošenko 06.06.2014

Francijas prezidents Fransuā Olands cer panākt, ka viņam izdosies pārliecināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu paspiest roku Ukrainas prezidenta amatā ievēlētajam Petro Porošenko, tādējādi atzīstot viņa leģitimitāti, ziņo LETA-UKRAINSKA PRAVDA.

Politiskās rotaļas: Kamerons Putinam nespiež roku, bet Obama atsakās ar viņu tikties 06.06.2014

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, Parīzes lidostā tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, atteicies Kremļa saimniekam paspiest roku, ziņo LETA.