DU notiks UNESCO katedras atklāšana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 22.novembrī, Konsultatīvās padomes „Izglītība visiem” ietvaros Daugavpils universitātē (DU) notiks jaunizveidotās UNESCO katedras atklāšana.

DU Studiju daļā portālam Gorod.lv paskaidroja, ka jaunā katedra ir izveidota, lai veicinātu sadarbību starp augsta līmeņa starptautiski atzītiem pētniekiem un mācībspēkiem Universitātē un citās institūcijās Latvijā un Eiropā, kā arī citos pasaules reģionos. Tās galvenais darbības mērķis ir sekmēt integrētu pētniecības, apmācības, informācijas izplatīšanu. Jāatzīmē, ka Daugavpils Universitātes katedra ir otrā UNESCO katedra Latvijā.

Konsultatīvās padomes sanāksmes laikā tās dalībnieki diskutēs par universitāšu lomu ilgtspējīgas attīstības principu iedzīvināšanā skolotāju izglītībā un tālākizglītībā. Sanāksmē piedalīsies DU rektors Arvīds Barševskis, UNESCO ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika, UNESCO katedras Daugavpils Universitātē vadītāja profesore Ilga Salīte un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Vides zinātnes nodaļas vadītājs, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Zinātnes programmu padomes loceklis, profesors Māris Kļaviņš. Sanāksme notiks 22.novembrī plkst.11:10 (DU vecajā korpusā).

Konsultatīvā padome tika dibināta pirms 10 gadiem, tās sastāvā darbojas 33 valstu, nevalstisku un starptautisku organizāciju un privātā sektora pārstāvji.

Padomes mērķis ir ar izglītību saistīto organizāciju sadarbības sekmēšana, formālās un neformālās apmācības jautājumu risināšana. Konsultatīvās padomes sanāksmes tiek rīkotas ik gadu, tajās tiek apspriesti ar izglītības politiku saistītie jautājumi, izstrādātas rekomendācijas turpmākai attīstībai.

UNESCO (Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija) ir specializēta ANO (Apvienoto Nāciju Organizācijas) aģentūra. UNESCO dibināta ar mērķi veicināt visā pasaulē miera kultūru, rosināt sadarbību un dialogu starp cilvēkiem un dažādām kultūrām, dot ieguldījumu nabadzības mazināšanā un veicināt ilgtspējīgu attīstību ar izglītības, zinātnes, kultūras un komunikāciju palīdzību. UNESCO sastāvā darbojas vairāk nekā 60 biroji un apakšstruktūras, kuras atrodas dažādās pasaules valstīs. 


Написать комментарий