Kameronu atrunā no iebrukšanas Ukrainā 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Izlūki ir brīdinājuši Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu, ka nav vērts Ukrainā ievest karaspēku, jo tas var provocēt konflikta eskalāciju.
„Izlūkdienestu vadītāji ir brīdinājuši, ka Lielbritānijas vai Rietumu militārā iejaukšanās Ukrainas notikumos var novest pie kara ar Krieviju”, – raksta The Daily Mirror. „Galvenais vēstījums bija, ka nevajadzētu uzsākt Trešo pasaules karu Ukrainas dēļ”, – sacīja viens no laikraksta avotiem.

Turklāt MI-6 un Lielbritānijas militārās izlūkošanas darbinieki, kuri sekoja situācijai Ukrainā, brīdināja, ka krīzes eskalācija var novest pie pilsoņu kara. Šāda scenārija gadījumā daļa Ukrainas Austrumu pēc Lielbritānijas specdienestu domām varētu paziņot par neatkarību un pievienošanos Krievijai.

The Daily Mirror uzsver, ka neapbruņotu Lielbritānijas izlūku grupas slepeni strādāja Ukrainas teritorijā un novēroja robežu šķērsošanas punktus ar Krieviju, kā arī pilsētas, kuru iedzīvotāji ir noskaņoti prokrieviski. „Tas tika darīts, lai noskaidrotu Putina nodomus” – tiek atzīmēts rakstā, kuru citē aģentūra „Interfaks”.

Atgādināsim, ka dažas dienas pēc Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšanas kļuva zināms, ka Lielbritānijas ekspertu kriminālistu grupa strādāja Ukrainā, palīdzot noskaidrot atbildīgos par apšaudi Kijevā 18.–20. februārī, kad masu nekārtību laikā pilsētas ielās tika nogalināti desmiti cilvēku, – ziņo ruconnect.co.uk. 

Pēc ekspertu vārdiem viņi vāc pierādījumus, kurus varēs izmantot, lai sauktu pie atbildības vainīgos. „Mēs nosakām snaiperu un to pozīcijas, kuri ir atbildīgi par cilvēku bojā eju šajā zonā”, – intervijā BBC korespondentam teica viens no kriminālistiem.


Написать комментарий

Nu tad gan jaunums. Protams, ka NATO valstu karaspēka ievešana Ukrainā var novest pie kara ar Krieviju. Tas var būt lokāls sauszemes karš Ukrainas teritorijā, bet var būt arī kontinentāls (Eiropas mērogā) vai globāls kodolkarš.

NATO karaspēka neievešana Ukrainā toties var novest vismaz pie reģionāla sauszemes un jūras kara Baltijas valstu un/vai Polijas, un/vai Slovākijas, un/vai Ungārijas, un/vai Rumānijas teritorijā. Arī šajos gadījumos iespējams kontinentāls vai globāls kodolkarš. Agresoriem apetīte rodas ēdot, to rāda 2. pasaules kara priekšvēsture un sākums.

Pietiekoši liela NATO karaspēka ievešana Ukrainā var novest arī pie tā, ka Krievija tomēr nobremzē agresiju, un minētie kari nemaz nesākas.