Lāčplēša dienā Daugavpilī pirmo reizi notiks lāpu gājiens

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 11.novembrī mūsu valstī tiek svinēti valsts svētki – Lāčplēša diena. Svētku vakarā, pieminot bojāgājušos, kuri ziedoja savas dzīvības, cīnoties par Latvijas neatkarību, parasti tiek dedzinātas sveces.

Šogad Lāčplēša dienā Daugavpilī notiks neparasts pasākums – pirmo reizi mūsu pilsētā notiks lāpu gājiens, kurā varēs piedalīties visi pilsētnieki.

Pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis uzskata, ka uzvara pār tā saukto Bermonta karaspēku ir ļoti nozīmīga uzvara mūsu valsts vēsturē. 1919.gada 11.novembrī Latvijas valsts armija uzvarēja Vācijas karaspēku, kas uzbruka Rīgai.

J.Dukšinskis cer, ka šī jaunā tradīcija iepatiksies daugavpiliešiem, jo lāpu gājieni par godu Lāčplēša dienai ir ļoti populāri vairākās Latvijas pilsētās.

Pilsētas vadība cer arī uz jauniešu atsaucību, kuri vēlēsies nodemonstrēt savas patriotiskas jūtas un piedalīsies lāpu gājienā.

Lāpu gājiens sāksies no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, virzīsies pa pilsētas centrālajām ielām līdz Vienības laukumam, kur notiks lāpu nolikšana un grupas „Baltie lāči” koncerts.

Visi interesenti tiek aicināti plkst.16:30 pulcēties muzeja pagalmiņā, lāpu gājiens sāksies plkst.17:00, bet koncerts Vienības laukumā – plkst.18:00.

Tiek plānots, ka gājienā aktīvi piedalīsies ne tikai skolēni un studenti, bet arī Zemessardzes, Robežsardzes, Daugavpils pilsētas domes, dažādu uzņēmumu, sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Lai sagatavotu gājienam nepieciešamu lāpu skaitu, muzeja darbinieki lūdz pieteikties līdz 4.novembrim pa tālr. 654 24155, 22014654 vai e-pastu juta.vorone@daugavpils.lv.

Atgādināsim, ka par godu 1919.gada 11.novembra notikumiem mūsu valstī nodibināja Lāčplēša Kara ordeni, kas bija pirmais un augstākais Latvijas valsts apbalvojums. Tā dibināšanu ierosināja Latvijas armijas virspavēlnieks pulkvedis Jānis Balodis, un to piešķīra par kauju nopelniem Latvijas armijas karavīriem, bijušo latviešu strēlnieku pulku cīnītājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri bija palīdzējuši brīvības cīņās vai citādi sekmējuši Latvijas valsts nodibināšanu un izveidošanu.


Написать комментарий