Politika

Opozīcija: Putina dzīves greznība neatpaliek no arābu šeihiem 29.08.2012

Krievijas prezidenta Vladimira Putina dzīves veidu var pielīdzināt tam, kā dzīvo Persijas līča valstu monarhi un pārmērīgi grezni oligarhi, uzskata Krievijas opozicionāri. Otrdien publiskotā ziņojumā opozicionāri norāda uz labumiem, kurus savā valdīšanas laikā bauda Putins.

Republikāņu partija Romniju oficiāli izvirzījusi ASV prezidenta amatam 29.08.2012

Bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs otrdien ASV Republikāņu partijas konventā oficiāli tika izvirzīts par partijas kandidātu novembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

Deputāts Juris Viļums: Uzskatu, ka vajag atcerēties darbus un cilvēku idejas nevis celt pieminekļus 3 29.08.2012

Pavisam nesen kādā no Latvijas laikrakstiem varēja izlasīt Aizsardzības ministra Arta Pabrika interviju, kurā bija teikts, ka Atbrīvošanas piemineklis Rīgā ir simbols, kurš netiek saistīts ar apbedījumiem, bet ir ieguvis pārāk daudz politiskas uzmanības.

Lielo pilsētu pašvaldību vadītāji diskutēs ar Sprūdžu 29.08.2012

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvji un lielo pilsētu pašvaldību vadītāji trešdien tiksies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), lai diskutētu ar ministru par lielajām pilsētām nozīmīgiem jautājumiem, portālu "Delfi" informēja LLPA.

Juridiskā komisija atbalsta Pilsonības likuma grozījumu otrā lasījuma redakciju 28.08.2012

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 28.augustā, izskatīšanai otrajā lasījumā atbalstīja Pilsonības likuma grozījumus, kas paredz dubultpilsonības iegūšanu ārvalstīs dzīvojošajiem, Latvijas trimdinieku un viņu pēcnācēju pilsonības saglabāšanu, pilsonības piešķiršanu latviešiem un līviem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijā. Tāpat likuma grozījumi nosaka pilsonības piešķiršanu valstī dzimušu nepilsoņu bērniem, kā arī Latvijas pilsoņu bērniem, kas dzimuši ārvalstīs.

Liepnieks: Lembergs ir nozīmīga politiskā figūra Latvijā 28.08.2012

Polittehnologs Jurģis Liepnieks otrdien, 28.augusts Rīgas apgabaltiesā, nopratināts kā liecinieks tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā, apsūdzēto Ventspils mēru raksturoja kā leģendāru, stingru un skrupulozu vadītāju ar augstām prasībām pret saviem padotajiem un lielu ietekmi.

Dzintars: Vienotības un RP lēmumi liedza novērst iniciatīvu par nepilsoņu referendumu 28.08.2012

Tuvākajās dienās Centrālā vēlēšanu komisija saņems vairāk nekā 10 000 parakstu referendumam par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, lai gan politiķiem bija iespēja to novērst, taču Vienotības un Reformu partijas (RP) lēmumi to liedza, uzskata nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viļņas mērs grib pirkt Grieķijas salu, paplašinot Lietuvas teritoriju 28.08.2012

Viļņas mērs Arturas Zuokas meklējot salu Grieķijā, ko Lietuva varētu iegādāties, vēsta bbn.ee.

Saeimā viesosies Eiropas Parlamenta Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas delegācija 28.08.2012

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis trešdien, 29.augustā, Saeimā tiksies ar Eiropas Parlamenta (EP) Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas (ITRE) delegāciju. To vizītē Latvijā pārstāv trīs deputātes - Pilara del Kastiljo (Pilar Del Castillo), Katrīna Trotmane (Catherina Trautmann) un Amēlija Andersdotere (Amelia Andersdotter).

RP: Zatlera dzīvokļa iegādes piedāvājums radīts ar mērķi viņu pazemot 28.08.2012

Finanšu ministrija (FM) sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju nav pienācīgi izvērtējusi iespējas eksprezidenta Valda Zatlera (RP) vajadzībām dzīvokli īrēt, nevis pirkt un plānotais pusmiljonu latu vērtais dzīvokļa iepirkums izskatās pēc mēģinājuma publiski pazemot bijušo Valsts prezidentu, Reformu partijas (RP) viedokli portālam "Delfi" pavēstīja partijas pārstāve Daiga Holma.

SC: parlamentam ir iespēja novērst pilsonības referenduma draudus 28.08.2012

Neraugoties uz to, ka jau ir savākts pilsonības referenduma pirmajam posmam nepieciešamais parakstu daudzumu, kreisā flanga spēcīgākais spēlētājs – Saskaņas centrs (SC) – nesteidzas paust atbalstu šai iniciatīvai.

Premjers: valdība plāno papildus sadalīt vēl miljonu latu 28.08.2012

Ministru kabinets 2012.gada budžeta grozījumos otrdien plāno sadalīt vēl miljonu latu, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā „Labrīt Latvija!” sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

ASV: Sīrijas opozīcijai jākoordinējas pirms pagaidu valdības veidošanas 28.08.2012

ASV pirmdien paziņoja, ka Sīrijas opozīcijai vispirms jākoordinējas un jānosprauž ceļš uz demokrātiju, pēc Francijas prezidenta Fransuā Olanda paustā aicinājuma Sīrijas opozīcijai veidot pagaidu valdību un solījuma, ka Francija šo valdību atzīs.

Krievu politologs: Nevar runāt par Latvijas un Igaunijas okupāciju 28.08.2012

Nevar runāt par to, ka PSRS būtu okupējušas Latviju un Igauniju 1940.gadā, jo izstāšanas no Krievijas impērijas notika nelikumīgi, šodien uzstāšanās laikā Rīgā sacīja Krievijas politologs, ekonomists un rakstnieks Nikolajs Starikovs.

Otrās lielākās Latvijas pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova pozitīvi vērtē sadarbību ar VARAM 28.08.2012

29.augustā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova piedalīsies Latvijas lielāko pilsētu priekšsēdētāju kopsapulcē Rīgā. Šis sanāksmes laikā paredzēta tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu. Tikšanās laikā lielāko pašvaldību vadītāji diskutēs par ministrijas ierosinātajām izmaiņām likumprojektos - likumā „Par pašvaldībām”, likumprojektā „Vietējo pašvaldību referendumu likums”, kā arī plānots apspriest citus Latvijas lielākajām pašvaldībām nozīmīgus jautājumus.

O.Kalniņš: Austrumu partnerība joprojām ir ES dienaskārtības prioritāte 27.08.2012

Lai arī Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības uzmanības centrā šobrīd ir situācija Ziemeļāfrikā, tomēr arī Austrumu partnerība joprojām ir ES dienaskārtības prioritāte. To Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Kalniņš uzsvēra, pirmdien, 27.augustā, Saeimas namā tiekoties ar Dānijas Karalistes ārlietu ministru Villi Sevndalu (Villy Søvndal).

Labējās partijas joprojām cer vienoties par kopēju stratēģiju pašvaldību vēlēšanās 27.08.2012

Lai gan pirmais labējo partiju mēģinājums vienoties par kopīgu startu Rīgas domes (RD) vēlēšanās cieta neveiksmi, tās vēl arvien pieļauj iespēju panākt vienošanos un mainīt spēku sadalījumu domē. Partijas ir optimistiskas arī par saviem mēra amata kandidātiem un iespējām pārspēt līdzšinējo galvaspilsētas mēru Nilu Ušakovu (SC).

Atnākot no atvaļinājuma, Saeimas deputāts turpinās cīņu par Daugavpils domes atlaišanu 27.08.2012

Šī gada martā Saeimas deputāts no Daugavpils Rihards Eigims paziņoja, ka viņš ir gatavs mēģināt panākt to, lai Daugavpils dome tiktu atlaista, pašvaldībā tiks organizētas pārbaudes, pēc kurām pusgada vai gada laikā tiks veikta domes atlaišana.

R.Eigims: Pilsonības piešķiršana nepilsoņiem nepalielinās spriedzi krievu un latviešu attiecībās 2 27.08.2012

Kā zināms, parakstu vākšanas par grozījumiem Pilsonības likumā pirmajā posmā ir savākts nepieciešamais parakstu skaits. Drīzumā tiks realizēts parakstu vākšanas otrais posms, un pozitīvā rezultāta gadījumā tiks rīkots referendums. Portāls Gorod.lv griezās pie Saeimas deputāta no Daugavpils Riharda Eigima, lai noskaidrotu viņa viedokli par parakstu vākšanu un grozījumu pieņemšanas sekām.

Reģionālo domju reformā saskata politisku zemtekstu 27.08.2012

Neraugoties uz pašvaldību, nevalstisko organizāciju un bijušo nozares vadītāju iebildumiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir sagatavojusi likumdošanas izmaiņas, lai samazinātu deputātu skaitu pašvaldībās un paplašinātu aizliegumus amatu savienošanai. Strīdīgās novitātes jau šonedēļ varētu sākt saskaņošanas procedūru valdībā.

Ēlertes bijušais padomnieks iestājies Lindermana partijā 27.08.2012

Bijušās kultūras ministres Sarmīte Ēlertes (V) padomnieks integrācijas jautājumos politologs Andrejs Berdņikovs iestājies Vladimira Lindermana veidotajā partijā "Par dzimto valodu", raksta "Vesti Segodņa". Kā laikrakstam izteicies Berdņikovs, pēdējā laikā Latvijā aktivizējies "īsts karš pret citādu domāšanu", kas arī esot kļuvis par iemeslu viņa lēmumam iestāties partijā.

Nekustamā īpašuma nodokli tiešām cels piecpadsmitkārtīgi 27.08.2012

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks rakstiski apstiprina, ka mājokļa nodoklis nākamgad tiks palielināts piecpadsmit reižu.

Ap Sprūdža optimizāciju atturīgs klusums 27.08.2012

Pēc tam, kad IT nozares uzņēmējs Edmunds Sprūdžs informējis sabiedrību, ka nodokļu optimizācija nemaz nav nodokļu optimizācija un mazāku nodokļu maksāšana ir apsveicama rīcība, politiskajās aprindās iestājies zināms apmulsums.

LM parakstīs saprašanās memorandu ar Azerbaidžānu 27.08.2012

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) pirmdien parakstīs Labklājības ministrijas (LM) un Azerbaidžānas Valsts komitejas ģimenes, sieviešu un bērnu jautājumos saprašanās memorandu, informēja Labklājības ministrija.

Kirgizstānas prezidents atlaiž valdību 24.08.2012

Kirgizstānas prezidents Alamzbeks Atambajevs piektdien parakstījis rīkojumu par valdības atlaišanu, atsaucoties uz prezidenta preses dienestu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Dūle ar domubiedriem veido partiju 'Skaistā nākotne' 24.08.2012

Latvijas Intelektuālās attīstības fonda vadītājs un bijušais televīzijas raidījumu vadītājs Viesturs Dūle ar domubiedriem veido partiju "Skaistā nākotne" ar mērķi veikt kardinālas reformas Latvijas politiskajā un ekonomiskajā vidē, jo "nepārtraukti pieaugošā krīze ir pierādījusi pilnīgu līdzšinējās politikas bezspēcību un absolūtu visu esošo ekonomikas instrumentu neefektivāti", teikts Latvijas Intelektuālās attīstības fonda pārstāves Ievas Kroles izplatītajā paziņojumā.

Āboltiņa Eiropas sieviešu spīkeru konferencē stāstīs par Latvijas krīzes pārvarēšanu 24.08.2012

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no piektdienas līdz 25.augustam uzturēsies darba vizītē Austrijā, kur Eiropas sieviešu spīkeru konferencē dalīsies Latvijas pieredzē ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un runās par sieviešu lomu politikā, informēja Saeimas Preses dienests.

Saeimas komisija vērtēs prezidenta divreiz neizsludinātos referenduma likuma grozījumus 22.08.2012

Saeimas deputāti trešdien ārkārtas sēdē nodeva izskatīšanai Juridiskajā komisijā Valsts prezidenta jau otrreiz atpakaļ nodotos tautas nobalsošanas likuma grozījumus, kuri paredz gan kontrolēt referendumu kampaņu finansēšanu, gan arī apgrūtina referendumu ierosināšanu, liekot ieceres autoriem pašiem par saviem līdzekļiem savākt 50 000 parakstu, bet no 2015.gada – visus referenduma sākšanai nepieciešamos aptuveni 150 000 parakstu.

Zatlers aktīvajā politikā neatgriezīsies vēl vairākus mēnešus 22.08.2012

Eksprezidents, tagad Saeimas deputāts un Reformu partijas līderis Valdis Zatlers trešdien pēc Saeimas ārkārtas sēdes žurnālistiem atzina, ka vēl nav pilnībā atveseļojies un tas prasīs vēl vairākus mēnešus.

Aģentūra: Kims Čenuns dosies uz samitu Irānā 22.08.2012

Komunistiskās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns augustā varētu doties savā pirmajā ārzemju braucienā uz Irānu, lai piedalītos Nepievienošanās kustības (NAM) valstu samitā, atsaucoties uz Irānas valdību, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap".

Zviedriju Baltkrievijā no otrdienas pārstāv Igaunijas vēstniecība 21.08.2012

Zviedriju Baltkrievijā vīzu jautājumos no otrdienas sāk pārstāvēt Igaunijas vēstniecība Minskā, ziņo Igaunijas Ārlietu ministrija.

Pirms vēlēšanām Daugavpils partijas īpaši daudz ziedojumu nesaņem 21.08.2012

Līdz pašvaldības vēlēšanām palicis mazāk nekā gads. Daugavpilī un Latgalē šogad tika izveidotas dažas reģionālās partijas, taču to turpmākai darbībai paredzēto ziedojumu nav daudz, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija.

Pabriks: lielākā cīņa pašvaldību vēlēšanās būs par Rīgu un Latgali 20.08.2012

Lielākā cīņa starp politiskajiem spēkiem pašvaldību vēlēšanās būs par Rīgu unj Latgali, šādu viedokli intervijā "Latvijas Avīzei" pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Vienotības politiķi Sprūdžu atbalsta klusējot 17.08.2012

Sakot, ka neko par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža nodokļu optimizāciju nezinot, Vienotības vadošie politiķi Neatkarīgajai atteicās komentēt sava kolēģa rīcības ētiku.

Latvijas prezidentūras nodrošināšanai ES Padomē par 96 400 latiem veidos jaunus amatus 16.08.2012

Lai sagatavotos Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē un nodrošinātu tās īstenošanu, valdība ceturtdien vienojās trim ministijām piešķirt 96 464 latus septiņu jaunu amata vietu izveidošanai.

Repšes biedrība tomēr dibinās partiju 15.08.2012

Par spīti Vienotības spices cerībām, ka no partijas atgājušie lielie sponsori un reiz ietekmīgie biedri Edgars Jaunups, Einars Repše un Dans Titavs nerealizēs savus plānus par jaunas partijas dibināšanu startam nākamajās Saeimas vēlēšanās, biedrība Latvijas attīstībai jeb tā dēvētā Repšes biedrība jau pašlaik aktīvi strādā pie vēl nedibinātās partijas programmas un meklē autoritātes, kas piekristu kandidēt 12. Saeimas vēlēšanās no jaunās partijas saraksta, ziņo portāls Pietiek.com.

Ēģiptes prezidents mēģina atkarot varu 14.08.2012

Ēģiptes prezidenta Mohammeda Mursi svētdien pieņemtais lēmums par ietekmīgo aizsardzības ministra feldmaršala Mohammeda Tantavi un armijas štāba priekšnieka ģenerāļa Sami Enana atstādināšanu no amatiem liecina, ka tautas vēlētais prezidents izmanto pirms nedēļas notikušo incidentu Sīnāja pussalā, lai koncentrētu varu savās rokās.

Lembergs uzskaita redzamākos sorosiešus 13.08.2012

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils mērs Aivars Lembergs intervijā Sandim Točam.

Aizdevēju prasību neizpildīšanas gadījumā Vācija noteiks veto Grieķijas palīdzības finansējumam 13.08.2012

Ja Grieķija nespēs pilnībā nodrošināt iepriekšējo palīdzības programmu prasību izpildi, Vācija bloķēs jaunu finanšu līdzekļu piešķiršanu grūtībās nonākušajai valstij, svētdien atzina Vācijas parlamenta deputāts Mihaels Fuhss.

M.Koļerovs: Uzskatu par savu pienākumu atmaskot kārtējos ļaunprātīgus melus par mani, kas izskanējuši Latvijā 13.08.2012

Pazīstamais latviešu propagandists Kārlis Daukšts LTV-1 ziņās 2012.gada 8.augustā, atsaucoties uz personīgajām tikšanās reizēm ar mani, paziņoja sekojošo:

Ēģiptes prezidents no amata atceļ armijas vadītāju 13.08.2012

Ēģiptes prezidents Mohameds Mursi svētdien atcēlis no amatiem aizsardzības ministru, bruņoto spēku komandieri un bruņoto spēku augstākās padomes priekšsēdētāju feldmaršalu Huseinu Tantavi, ziņoja telekanāls "Al Jazeera".

Vieta SC sarakstā var kļūt par viskārotāko pozīciju vēlēšanās 10.08.2012

Pašvaldību vēlēšanas notiks vēl tikai pēc gada, tomēr nedz kreisie, nedz labējie spēki jau pašlaik gandrīz vai nešaubās par Saskaņas centra (SC) uzvaru visiekārojamākajā no Latvijas pilsētām – Rīgā.

Latgales partija ar citām reģionālām partijām cīnīsies par vietām nākamajā Saeimā 09.08.2012

Latgales partija, kuras dibināšanas kongress 1.jūnijā notika Preiļos, ne tikai piedalīsies nākamajās pašvaldību vēlēšanās, bet apvienībā ar citām reģionālajām partijām cīnīsies par vietām nākamajā Saeimā, intervijā pastāstīja Latgales partijas līderis, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Krievijas vēstniecība: Koļerova un Pavlovska pasludināšana par nevēlamiem nopietni kaitēs attiecībām ar Latviju 09.08.2012

Krievijas polittehnologa, bijušā ziņu aģentūras "Regnum" vadītāja Modesta Koļerova un "Regnum" galvenā redaktora vietnieka Igora Pavlovska pasludināšana par "persona non grata" rada nopietnu kaitējumu Latvijas un Krievijas pragmatiskām attiecībām, uzskata Krievijas vēstniecība Latvijā.

Modests Koļerovs: Ticot neapšaubāmiem meliem, ministrs demonstrē savu nekompetenci 7 08.08.2012

Kā zināms, Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir papildinājis Latvijas „melno sarakstu” ar vēl divu personu vārdiem – Krievijas pilsoņiem Modestu Koļerovu un Igoru Pavlovski.

Baltkrievija atsauc savu vēstniecību Zviedrijā 08.08.2012

Baltkrievijas nolēmusi atsaukt savu vēstniecību Zviedrijā un piedāvā Zviedrijai darīt to pašu ar savu vēstniecību Baltkrievijā, atsaucoties uz Baltkrievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu, vēsta ārvalstu mediji.

Igors Pavlovskis: Latgales kandžas izvešana var kļūt par ekonomisku noziegumu pret Latviju 3 08.08.2012

Kā zināms, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir pieņēmis lēmumu par divu personu – polittehnologa Modesta Koļerova un IA „Regnum” galvenā redaktora vietnieka Igora Pavlovska – pasludināšanu par Latvijai nevēlamām personām (persona non grata).

Vadošu Krievijas polittehnologu un ziņu aģentūras redaktoru atzīst par nevēlamiem Latvijai 08.08.2012

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) trešdien pasludinājis par Latvijas valstij nevēlamiem bijušo Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieku un kādreizējo ziņu aģentūras "Regnum" vadītāju Modestu Koļerovu, kā arī šīs aģentūras galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

ZZS tautas nobalsošanas ierosināšanas jautājumā esot gatava kompromisam 06.08.2012

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tautas nobalsošanas ierosināšanas kārtības izmaiņu jautājumā ir gatava strādāt pie kompromisa, lai nevajadzētu rīkot "referendumu par referendumiem", aģentūrai LETA sacīja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska.

Daugavpils domes opozīcijas deputāte atzīmēja Azareviča kunga tālredzību direktora izvēlē 1 02.08.2012

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē pilsētas skolu jaunu direktoru apstiprināšanas gaitā notika kaislīgas debates. Precīzāk, diviem deputātiem bija radušies iebildumi pret vienu no direktora amata kandidatūrām – 30 gadus vecu Artūru Fedotovu.