Politika

Vjačeslavs Dombrovskis: Publisko iepirkumu likuma grozījumi veicinās konkurenci 29.06.2012

Strādājot ar likumdošanas izmaiņām, aizvadītajā pavasara sesijā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas viena no aktualitātēm bija darbs pie grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, stāsta komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Jānis Lāčplēsis: Uzstāšanās no Saeimas tribīnes vietā izvēlos darbu komisijās 29.06.2012

Žurnālisti nesen saskaitīja, kas no Latvijas Saeimas deputātiem un cik bieži uzstājās no tribīnes. Izrādījās, ka trīs deputāti no Latgales vispār nav uzstājušies no Saeimas tribīnes.

Dzintars: NA ir ambīcijas pēc vēl kāda ministra portfeļa 29.06.2012

Nacionālajai apvienībai ir ambīcijas uzņemties vēl kādas ministrijas vadību, tomēr pagaidām šādas prasības netiks izvirzītas, lai neapdraudētu esošās koalīcijas pastāvēšanu, to portāla "NRA.lv" intervijā atzina NA līderis Raivis Dzintars.

Ārlietu komisijas uzmanības centrā – situācija eirozonā un Vidusjūras reģionā 28.06.2012

Eiropas Savienības (ES) cīņa ar eirozonas finanšu krīzi un notikumi Vidusjūras dienvidu krasta valstīs bija galvenie jautājumi, kuriem uzmanību aizvadītajā Saeimas pavasara sesijā veltīja Saeimas Ārlietu komisija.

Premjers aicina ASV atbalstīt Latvijas pievienošanos OECD 28.06.2012

Latvija ir iesniegusi oficiālu pieteikumu dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD) ceturtdien ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones vizītes Latvijā laikā, atzina premjers Valdis Dombrovskis (V), portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Sasauks Saeimas ārkārtas sēdi Jāņa Bordāna apstiprināšanai ministra amatā 28.06.2012

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) lūdzis Saeimas prezidiju sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par tieslietu ministra amata kandidāta Jāņa Bordāna apstiprināšanu amatā.

Klintone uzsāk vizīti Latvijā ar viesošanos Rīgas pilī 28.06.2012

Ceturtdien ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone uzsāka vizīti Latvijā, Rīgas pilī tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, vēsta Prezidenta kanceleja.

Latvijā ierodas ASV valsts sekretāre Klintone 28.06.2012

Ceturtdien Latviju apmeklēs ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, portālu "Delfi" informēja ASV vēstniecība Latvijā.

Diplomāti: Annans rosina Sīrijā izveidot Asada un opozīcijas kopīgu pārejas valdību 28.06.2012

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijā Kofi Annans ierosinājis izveidot šajā valstī pārejas laika valdību, kurā būtu gan pašreizējā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma, gan opozīcijas pārstāvji, paziņoja diplomāti.

NA izraudzījusies tieslietu ministra amata kandidātu 27.06.2012

Nacionālā apvienība (NA) ir izraudzījusies nākamo tieslietu ministra amata kandidātu un nākamo Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, bet pagaidām neatklāj viņu vārdus. Par izvirzītajiem kandidātiem NA paziņos pēc tikšanās ar "Vienotību", vēsta Latvijas Radio.

Prezidents mudina nekavēties ar tieslietu ministra izvirzīšanu 27.06.2012

Valsts prezidents Andris Bērziņš mudina nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nekavēties ar tieslietu ministra amata kandidāta izvirzīšanu.

Tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju, Āboltiņa uzsver Latvijas ukraiņu kopienas lomu abu valstu attiecībās 27.06.2012

Mūsu valstī dzīvojošā ukraiņu kopiena ir būtiska Latvijas un Ukrainas vienotāja – lojāla, aktīva un pamanāma Latvijas kultūras dzīvē. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra trešdien, 27.jūnijā, tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Litvinu, kurš šajās dienās uzturas oficiālā vizītē Latvijā.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone apmeklēs Latviju 27.06.2012

Ceturdien, 28.jūnijā Latviju apmeklēs ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone (Hillary Rodham Clinton), portālu gorod.lv informēja ASV vēstniecība Rīgā.

Jaunais prezidents un armija dala varu Ēģiptē 26.06.2012

Pirmo reizi mūsdienu Ēģiptes vēsturē demokrātiskās vēlēšanās par prezidentu ievēlēta civilpersona, turklāt cilvēks, kurš neslēpj savus reliģiozos uzskatus, – 60 gadu vecais Musulmaņu brālības kandidāts Mohammeds Mursi.

Putins Izraēlā runās par Sīrijas krīzi un Irānas kodolprogrammu 25.06.2012

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien sāk savu pirmo Vidējo Austrumu vizīti kopš stāšanās amatā, ar ierašanos Izraēlā, vēsta ārvalstu mediji.

SC aicina prezidentu neizsludināt izmaiņas referenduma ierosināšanas kārtībā 25.06.2012

Opozīcijā esošās apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcija lūgusi Valsts prezidentu Andri Bērziņu nodot Saeimai atpakaļ otrreizējai izskatīšanai parlamenta pieņemtās izmaiņas tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanas kārtībā, kas liks referendumu un likumu grozījumu autoriem pašiem savākt aptuveni 150 000 pilsoņu parakstu.

Ēģiptes prezidenta vēlēšanās uzvarējis islāmistu pārstāvis Mohameds Mursi 25.06.2012

Ēģiptē pagājušonedēļ notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ir uzvarējis Mohameds Mursi no islāmiskās Brīvības un taisnības partijas, svētdien paziņoja Prezidenta vēlēšanu komisijas vadītājs Faruks Sultāns.

Venecuēla atsauc vēstnieku Paragvajā un pārtrauc naftas piegādes, protestējot pret prezidenta impīčmentu 25.06.2012

Venecuēla svētdien atsauca savu vēstnieku Paragvajā un pārtrauca naftas piegādes šai valstij, protestējot pret Paragvajas prezidenta Fernando Lugo atcelšanu no amata impīčmenta ceļā.

NA un 'Vienotības' sarunās galvenais jautājums būs ebreju īpašumu restitūcija 23.06.2012

Pirmdien plānotajās politiskajās konsultācijās starp "Vienotību" un Nacionālo apvienību (NA) galvenais jautājums būs premjera rezolūcija par ebreju kopienas īpašumu restitūciju, pastāstīja bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (NA).

Zīle: NA ir gana daudz tieslietu ministra kandidātu, piemēram, Bordāns vai Rasnačs 22.06.2012

Nacionālajai apvienībai (NA) ir gana daudz kandidātu tieslietu ministra amatam, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Eiropas Parlamenta deputāts un Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Roberts Zīle, kā piemērus minot deputātu Dzintaru Rasnaču un Labklājības ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu.

Jaunā Grieķijas valdība sāk darbu ar ministru algu 'cirpšanu' par 30% 22.06.2012

Jaunās Grieķijas valdības darbs sācies ar ministru algu 'apcirpšanu' par 30%, nolēmis Grieķijas premjers Antonis Samars, ziņo ārvalstu masu mediji.

Bērziņš: atkāpšanās no amata nav valdības šūpošana, NA grib strādāt esošajā koalīcijā 21.06.2012

Atkāpšanās no amata nav saistāma ar valdības šūpošanu, bet gan tikai ar ebreju kopienas īpašumu restitūcijas jautājumu, kurā ar premjeru ir atšķirīgi uzskati, tā savu demisiju ceturtdien telekanālam LNT skaidroja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (NA).

Premjers vēlas saglabāt koalīciju par spīti Bērziņa demisijai 21.06.2012

Premjers Valdis Dombrovskis vēlas saglabāt esošo koalīciju par spīti tieslietu ministra Gaida Bērziņa paziņojumam trešdien par atkāpšanos no amata, sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Āboltiņa: Bērziņa atkāpšanās ir nepārdomāta un bezatbildīga rīcība 21.06.2012

Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) atkāpšanās no amata ir nepārdomāta un bezatbildīga rīcība, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Parādnieks: Nacionālā apvienība neplāno aiziet no koalīcijas 21.06.2012

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) neplāno aiziet no koalīcijas, taču nākotnes sadarbība lielā mērā ir atkarīga no Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) turpmākās rīcības, sacīja apvienības līderis un Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Pēc domstarpībām par ebreju īpašumu jautājumu atkāpjas tieslietu ministrs 21.06.2012

Pēc koalīcijas domstarpībām ebreju kopienas īpašumu restitūcijas jautājumā tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (NA) paziņo par atkāpšanos no amata, informēja viņa palīdze Līga Ādamsone.

Saeima pavasara sesijas pēdējā sēdē lems par izmaiņām likumu ierosināšanas procedūrā 20.06.2012

Saeima pēdējā pavasara sesijas sēdē ceturtdien, 21.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par izmaiņām likumu ierosināšanas procedūrā un publisko iepirkumu sistēmas vienkāršošanu.

G20 samita noslēgumā pieņemts paziņojums par eiro zonas stabilizāciju 20.06.2012

Meksikas kūrortā Loskabosā otrdien Lielā divdesmitnieka ( G20) valstu samita noslēgumā tika pieņemts paziņojums par eiro zonas stabilizāciju un citiem svarīgiem ekonomikas jautājumiem.

ASV valsts sekretāre Latvijā varētu viesoties 28.jūnijā 20.06.2012

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone vizītē Latvijā varētu ierasties 28.jūnijā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījuma "Labrīt, Latvija!" sacīja Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Grieķijas taupības pasākumus atbalstošās partijas iegūst pietiekamu balsu skaitu valdības veidošanai 18.06.2012

Grieķijā svētdien notikušajās atkārtotajās parlamenta ārkārtas vēlēšanās pietiekamu balsu skaitu valdības veidošanai ir ieguvušas abas partijas, kas atbalsta taupības pasākumus - konservatīvā partija "Jaunā demokrātija" (ND) un Panhellēnistiskā sociālistiskā kustība (PASOK), liecina Iekšlietu ministrijas paziņoti oficiāli provizoriskie rezultāti pēc vairāk nekā 80% balsu saskaitīšanas.

Bavārijas premjers aicina rīkot referendumus par Vācijas palīdzību eirozonas valstīm 18.06.2012

Vācijā vajadzētu referendumu par jebkādu turpmāku palīdzības sniegšanu partneriem eiro zonā, svētdien publicētā intervijā ierosinājis Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers.

Ēģiptē notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta 16.06.2012

Ēģiptē sākās prezidenta vēlēšanu otrā kārtā – divu dienu laikā valsts pilsoņi pirmo reizi kopš pagājušā gada sākumā notikušajām masu nekārtībām un ilggadējā valsts vadītāja Hosni Mubaraka režīma krišanas brīvajās vēlēšanās izraudzīsies valsts vadītāju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sīrijas opozīcija Stambulā mēģina pārvarēt domstarpības 16.06.2012

Sīrijas opozīcijas līderi piektdien sapulcējušies uz tikšanos Stambulā, apliecinot vēlmi pārvarēt savas domstarpības un veidot vienotu fronti, saskaroties ar konflikta saasināšanos dzimtenē. "Mēs strādāsim pie vienota redzējuma," paziņoja Stambulā bāzētās Sīrijas opozīcijas grupējumu koalīcijas - Sīrijas Nacionālās padomes (SNP) - bijušais vadītājs Burhans Galiuns.

Raivis Dzintars: Tuvākajos 7 gados nacionālā apvienība kļūs par vadošo partiju Latvijā 2 16.06.2012

Nesen Latviju apmeklēja pazīstamais krievu vēsturnieks, Krievijas Federācijas 1.klases valsts padomnieks un polittehnologs Modests Koļerovs. 

Āboltiņa: Latvijas prezidentūra būs iespēja noteikt visas ES dienaskārtību 15.06.2012

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015.gada pirmajā pusē būs unikāla iespēja noteikt visas ES dienaskārtību, tādēļ mūsu valsts prioritāšu klāstam jābūt kompaktam un vienlaikus gan atbilstošam Latvijas nacionālajām interesēm, gan aktuālam visai ES.

Daugavpilī Latgales pašvaldību vadītāji tiksies ar E.Sprūdžu aiz aizslēgtajām durvīm 15.06.2012

Kā jau ziņojām, pagājušajā nedēļā Daugavpils domē notika tikšanās, kurā piedalījās Daugavpils, Daugavpils novada, Krāslavas, Līvānu pārstāvji un Latgales plānošanas reģiona (LPR) pārstāvji. Par tikšanās iemeslu bija neskaidrība turpmākajā valdības rīcībā attiecībā uz apstiprinātā Latgales attīstības plāna realizāciju.

Ēģiptes konstitucionālā tiesa nolemj, ka jāatlaiž parlaments 15.06.2012

Ēģiptes Augstākā konstitucionālā tiesa ceturtdien nolēma, ka jaunais valsts parlaments, kurā dominē islāmisti, ir jāatlaiž, jo tas ievēlēts nekonstitucionāli, ziņoja valsts informācijas aģentūra MENA.

Diskutēs par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm 15.06.2012

Piektdien Saeimā notiks diskusija par reģionālās attīstības jautājumiem, lai palīdzētu noskaidrot Latvijas iespējamās prioritātes Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidentūras periodam, portālu "Delfi" informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā.

Atkal mēģinās mazināt deputātu imunitāti un ieviest atklātu prezidenta ievēlēšanu 14.06.2012

"Vienotības" Saeimas frakcija atkal ierosina atteikties no Saeimas deputātu "administratīvās imunitātes" un atļaut kratīšanas deputātu dzīvesvietās bez parlamenta piekrišanas, kā arī ieviest Valsts prezidenta un Satversmes tiesas tiesnešu atklātu ievēlēšanu.

Āboltiņa sarunā ar Lietuvas prezidenti uzsver reģionālās sadarbības nozīmi 13.06.2012

Eiropas Savienībā (ES) aizvien lielāka nozīme ir reģionālajai sadarbībai, un labs piemērs tam ir sekmīgā trīs Baltijas valstu sadarbība visos līmeņos, tostarp parlamentāro kontaktu veidošanā.

Latvijā viesojas Lietuvas prezidente; pacels karogus un ierobežos satiksmi 12.06.2012

Šodien divu dienu valsts vizītē Latvijā ieradīsies Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

ZZS mudina palielināt finansējumu veselības aprūpei 11.06.2012

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina valdību panākt striktu konceptuālu vienošanos, ka veselības aprūpei tiks piešķirti papildus līdzekļi, lai Latvijā vairs nebūtu vismazākais finansējums medicīnas sfērai no reģiona valstīm, piemēram, salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju.

Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējuši sociālisti 11.06.2012

Francijā svētdien notikušajā parlamenta apakšpalātas Nacionālās asamblejas vēlēšanu pirmajā kārtā visvairāk balsu ieguvusi jaunā prezidenta Fransuā Olanda Sociālistiskā partija un tās sabiedrotie, liecina Iekšlietu ministrijas paziņotie galīgie vēlēšanu rezultāti.

Krievija un Ķīna iebilst pret ārēju militāru intervenci Sīrijā 08.06.2012

Krievija un Ķīna, kurām ir veto tiesības ANO Drošības padomē, ceturtdien paziņoja, ka ir pret ārēju militāru intervenci Sīrijā.

Šovasar Saeimas deputāti pārsvarā atpūtīsies, sanāks dažas komisijas 07.06.2012

Vairums Saeimas deputātu pēc šīs sesijas pēdējās plenārsēdes 21.jūnijā plāno atpūsties, tomēr atsevišķas komisijas sanāks uz sēdēm, portāls "Delfi" noskaidroja Saeimas frakcijās.

Darbam Saeimas prezidijā RP Bites vietā plāno virzīt Lībiņu-Egneri 07.06.2012

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite (RP) trešdien frakcijas sēdē paziņoja par savu lēmumu atteikties no šī amata ģimenes un personīgu iemeslu dēļ. Partija viņas vietā virzīs deputāti Inesi Lībiņu-Egneri, portālu "Delfi" informēja RP pārstāve Daiga Holma.

Elksniņam atteikta pielaide darbam ar valsts noslēpumu 06.06.2012

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēmis Saeimas deputātam Andrejam Elksniņam (SC) atteikt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, portālam "Delfi" apstiprināja Elksniņš.

Partiju priekšvēlēšanu izdevumu griestus grib samazināt uz pusi 06.06.2012

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti trešdien vienbalsīgi atbalstīja priekšlikumu uz pusi samazināt politisko organizāciju priekšvēlēšanu izdevumus, portālam "Delfi" pastāstīja komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

ASV brīdina Beļģiju par bezvīzu režīma pārtraukšanu 06.06.2012

ASV brīdinājusi Beļģiju par vīzu režīma ieviešanu, jo Brisele joprojām nav izpildījusi Vašingtonas prasības nodot tās rīcībā informāciju par iespējamiem teroristiem, ziņo ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz laikrakstu "Le Soir".

Premjers: šā gada budžeta grozījumi valdībā nonāks septembrī 06.06.2012

Valdība ir konceptuāli vienojusies par grozījumiem šā gada budžetā, ko valdība un Saeima varētu pieņemt šā gada septembrī vai oktobrī, to intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).